Extraliga, český pohár i liga mistrů. Volejbalisty budějovického Jihostroje čekají tři soutěže

18. říjen 2023 14:45

Volejbalisty Jihostroje České Budějovice čeká první utkání v nové sezoně extraligy. Zahájí ji v Brně. Úspěšný jihočeský klub bude poprvé hrát pod vedením nového trenéra. Tím je Polák Andrzej Kowal, který naordinoval hráčům velký počet přípravných zápasů.  

„V zápasech jsme otestovali hráče. Neznali jsme je, proto jsme odehráli víc utkání, než bývá obvyklé. Jsou noví, poznávám je já, poznávají se mezi sebou. Jsou tady mladíci, těm chceme dát v sezoně také šanci. Jsem spokojený, nemám si na co stěžovat,“ říká trenér Andrzej Kowal.

Prezident Jihostroje České Budějovice Jan Diviš připomíná, že klub čekají tři soutěže – extraliga, český pohár a prestižní evropská liga mistrů, ve které si Jihostroj zahraje přímo ve skupinové fázi. „Skupina v lize mistrů pro nás není až tak nepříznivá. Já budu spokojený, když postoupíme z druhého místa, tam se o to musíme porvat,“ komentuje.

Zápasy ligy mistrů jsou podle něj i odměnou pro věrné fanoušky Jihostroje. „My jsme nikdy neodmítli tuhle možnost. Je to poděkování divákům i hráčům. Pro hráče je to zajímavá příležitost ukázat se na evropské scéně a diváci si za svou věrnost zaslouží to nejlepší, co můžeme nabídnout,“ dodává Jan Diviš.

Extraligovou sezonu zahájí Jihostroj České Budějovice ve čtvrtek v Brně, doma první duel sehraje 24. října s Benátkami nad Jizerou. V lize mistrů se představí 28. listopadu, kdy do Budějovic přijede vicemistr z loňského ročníku Jastrzębski Wegiel.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související