Do kádru fotbalového Baníku Ostrava přibylo v letní přestávce devět nových hráčů

20. červenec 2023 12:45

Kubala, Ewerton, Tanko, Grygar, Blažek, to je jen pět z celkově devíti nových posil Baníku Ostrava. Sportovní ředitel klubu Luděk Mikloško přes léto nezahálel.

„Tým potřeboval okysličit, přivést tady kluky, kteří by měli jít přímo do základu, a nadějné kluky, kteří by se u nás měli zlepšovat a zapracovávat se do týmu pro budoucnost,“ popisuje Luděk Mikloško filozofii, se kterou šel do přestupního termínu.

A to je ještě ve hře setrvání nejlepšího hráče minulé sezony Srba Plavšiče, který si ale nejspíš po konci ve Slavii Praha bude hledat angažmá někde na jihu Evropy.

Teď nastává velký úkol pro trenéra Pavla Hapala, aby co nejdříve mužstvo fungovalo jako celek. „Letní příprava je krátká a je tady hodně změn, ale já v toto mužstvo věřím. S tréninkovým procesem jsme byli spokojeni, mužstvo pracovalo velice dobře, samozřejmě návaznost z hráče na hráče je trošku složitější,“ hodnotí Hapal.

Poté, co Baník přestal počítat s brankářem Janem Laštůvkou, se novým kapitánem stal levý obránce Jiří Fleišman. „Hodně si to vážím. Je to velká čest ale i odpovědnost. Doufejme, že to bude šlapat,“ věří Fleišman.

Po zranění kolene v úvodu letní přípravy ale minimálně v prvních dvou kolech Baník povedou s kapitánskou páskou Fleišmanovi zástupci Filip Kaloč a Filip Blažek. Baník začne novou sezonu v neděli v Liberci.

Spustit audio