Další remíza, tentokrát ale velmi cenná. Třem bodům jsme teď v Plzni byli asi nejdál, hodnotil Jílek

5. březen 2023 10:46

Fotbalisté Olomouce zůstávají v jarní části nejvyšší soutěže bez porážky, ale také bez vítězství. I ve svém šestém utkání získali bod. Výsledek 1:1 na trávníku mistrovské Plzně, který zařídil vyrovnávací trefou kanonýr Mojmír Chytil, ale pro ně ale byl tentokrát hodně cenný.

„Je to trochu anomálie,“ usmíval se po šesté jarní remíze v řadě olomoucký trenér Václav Jílek. Na rozdíl od přechozích zápasů ale bral jeden bod jako zisk a nikoli ztrátu. „Co se týče vývoje a šancí na obou stranách, tak si myslím, že jsme tady asi byli nejdál třem bodům,“ uvedl Jílek.

Plzeň v prvním poločase nevystřelila na bránu, po změně stran ale stupňovala svůj tlak a zásluhou Buchy šla do vedení. Kanonýr Mojmír Chytil ale zařídil přesným zakončením v 68. minutě olomouckou jarní klasiku, tedy nerozhodný výsledek.

Co dalšího po utkání řekl Václav Jílek? A jak utkání hodnotil jeden z hrdinů hanáckého celku brankář Tomáš Stoppen? Poslechněte si v audiu výše.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio