Chci využít potenciál Jihostroje a posunout celý kraj, říká nový předseda jihočeského volejbalového svazu

22. září 2021 15:22

Tomáš Kratochvíl vystřídal ve vedení Jihočeského volejbalového svazu bývalého reprezentanta Jiřího Popelku. V prvních dnech ve funkci nejprve zjišťoval, na co všechno se bude muset zaměřit. Pak hned řešil nepříjemnou věc, která se týkala volejbalové Hlincové Hory.

„Jsem Budějčák, jsem tady dlouho, volejbal mě baví. Protože i mě covid v podstatě uzemnil, nemohl jsem trénovat v Rakousku, tak jsem se rozhodl zase trošičku bojovat v domácím prostředí,“ vysvětluje Tomáš Kratochvíl, co ho přivedlo k nové roli.

Jihočeský volejbal má momentálně podle něj své plusy i mínusy. „Jsou tam velmi dobré věci, na kterých se pracuje, a jsou tam věci, které se mi nelíbí. No, a teď to právě dáváme dohromady,“ říká.

V létě hodně rezonovala kauza Hlincové Hory. „Hlincovka je strašně nešťastné téma, dovedl jsem si představit, že budu mít úplně jiný start. Některé strany se na mě obracely, ať jim s tím pomohu, ale krajský volejbalový svaz jim nemůže pomoct, protože to byla v podstatě válka uvnitř rodiny. Táta s mámou se hádali a my jsme mohli jen přihlížet,“ vzpomíná Tomáš Kratochvíl.

Nedávno navštívil například přípravný zápas Jihostroje České Budějovice. Tento tým považuje za výkladní skříní jihočeského volejbalu. „Spoléhám na spolupráci s  manažerem a vůbec kompletním obsazením. Je to nejúspěšnější klub v historii jižních Čech a chci využívat hráče, chci využívat trenéry, veškerý potenciál, reklamní, trenérský i volejbalový, abychom mohli posouvat celý kraj,“ popisuje.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související