Věříme, že po sportovní stránce bude letošní sezóna výrazně lepší, říká manažer Motoru

13. září 2021

Hokejisté Motoru České Budějovice vstoupili do nového ročníku extraligy. „Po sportovní stránce jdeme do sezony s relativně velkým očekáváním, protože jsme výrazně obměnili hráčský kádr i trenérský štáb a věříme tomu, že sezona bude v tomto směru výrazně lepší než loňská,“ říká generální manažer klubu Stanislav Bednařík.

Zatímco kádr je podle jeho slov letos silnější než loni, s ekonomikou je to problematičtější. „Jdeme do sezony se ztrátovým rozpočtem. Počítáme, že na konci můžeme být až deset milionu ve ztrátě,“ potvrzuje Stanislav Bednařík.

„Máme možnost využít rezervní fondy, které jsme budovali osm let. Díky tomu si můžeme dovolit jeden rok fungovat se ztrátou, ale bohužel je to jenom otázka jedné sezony. Máme před sebou rok, kdy budeme muset ještě usilovněji pracovat na tom, abychom hledali dozajištění financování letošní sezony i těch následných,“ uvádí.

Na zápasy Motoru v českobudějovické Budvar aréně je prodáno přes čtyři tisíce permanentek. „Vzhledem k okolnostem z toho máme jednoznačně radost. Každý fanoušek si letos permanentní vstupenku kupuje s rizikem, že možná nebude chodit do hlediště. Já si samozřejmě stejně jako všichni ostatní přeji, abychom už mohli chodit do arén a měli je vyprodané, ale určitě tu existuje riziko. Ani nevíme, jestli se všichni fanoušci skutečně budou chtít vrátit, proto musíme dát dohromady tým, který bude produkovat atraktivní hru a vyhrávat,“ dodává generální manažer.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související