Srbským hvězdám to úplně neklape, myslí si expert Horváth. U Angličanů ho zaráží zvláštnosti v sestavě

21. červen 2024

Fotbalisté Španělska zdolali na mistrovství Evropy úřadující šampiony z Itálie 1:0. V předchozích duelech Srbové remizovali se Slovinci 1:1, stejně jako Angličané s Dánskem. Podle fotbalového experta Radiožurnálu Sport Pavla Horvátha byl nejpřesvědčivějším celkem čtvrtečního hracího dne tým z Pyrenejského poloostrova.

Pavle, co říkáš na výkony Srbů? S Anglií sice prohráli 0:1, ale příliš šancí jí nedovolili. Teď byli v duelu se Slovinci v roli favorita, ale nepotvrdili ji. Proč podle Tebe spoustě velkých fotbalových osobností nejde souhra v srbském národním týmu?

Je to zajímavé, Srbové mají nabitý útok hvězdami – Aleksandar Mitrović, Dušan Tadić a Dušan Vlahović, to jsou hráči světového kalibru, ale dohromady jim to úplně neklapalo, vyrovnali v posledních vteřinách. Jsem zvědavý, jestli budou mít sílu postoupit ze skupiny.

Angličané remizovali s Dánskem také 1:1. Ani v jednom utkání sice vyloženě nezářili, ale mají čtyři body a postup ze skupiny by je neměl minout. Jak ti zatím výkony svěřenců kouče Garetha Southgatea líbí ?

Jsou tam různé zvláštnosti, třeba že hrají tři praví beci. Trent-Alexander Arnold, Kyle Wakler a Kieran Trippier. Jeden hraje levého obránce, jeden středního záložníka a není to úplně dobré. Anglie čekala víc i sama od sebe, protože výkony nejsou úplně fantastické, že bychom si řekli, že Angličané jsou jedním z favoritů.

Na závěr se hrál šlágr Španělsko – Itálie, jak se ti líbil? Španělé vyhráli 1:0, ale nebýt italského gólmana Donnarumy, mohl to být debakl. Je španělský celek v tuhle chvíli nejlepším týmem Eura? 

Zápas jsem sledoval podrobně, spolukomentoval jsem ho. Španělé měli vyhrát větším rozdílem. Pro Itálii je to velký vykřičník, protože jestli takto budou hrát, tak moc daleko na šampionátu nedojdou. Španělé hrají skvěle, mají vyváženou ofenzivní a defenzivní část a vytváří si v šance v průběhu celého zápasu. Bohužel ve čtvrtek proměnili jen jednu a to ještě vlastním gólem, ale byli jednoznačně lepší.

V pátek se budou hrát na ME také tři zápasy. Slovensko - Ukrajina, Polsko - Rakousko a Nizozemsko - Francie. Který duel by podle vás mohl být nejzajímavější?

Pravděpodobně Nizozemsko – Francie, to je jeden zápasů, co budu sledovat, protože ho budu i spolukomentovat. Samozřejmě ale budu sledovat i Slováky.

autoři: Pavel Horváth , Petr Král , mim , rej
Spustit audio

Související

Sledujte nás