První poločas nebyl dobrý, shodují se trenér Hašek i hráči národního týmu. Už ale myslí na Gruzii

19. červen 2024

Chvíli štěstí, chvíli smůla - čeští fotbalisté mají za sebou vstup do evropského šampionátu v Německu. V Lipsku podlehli favorizovanému Portugalsku 1:2.

Na tribunách vypadal souboj natěšených fanoušků vyrovnaně, na trávníku už byla situace trochu jiná. České předsevzetí hrát proti portugalskému týmu nabitému elitními fotbalisty odvážně se dlouho nesetkávalo s realitou.

Nespokojeni s výkonem v prvním poločase byl nejen trenér Ivan Hašek, ale i brankář národního týmu Jindřich Staněk. „Já byl spíš kritický po první půli, kdy jsme byli opravdu pasivní,“ popisoval trenér Hašek.

Podobně kritický byl ke snažení české reprezentace i její brankář Jindřich Staněk. „Musíme si přiznat, že první poločas nebyl z naší strany dobrý, to víme.“

A smolařem se stal další debutant na Euru stoper Robin Hranáč, který hrál velmi dobrý zápas. Nejprve se od něj do vlastní sítě odrazil míč po zákroku Jindřicha Staňka.

„Hrany chtěl pomoci, chtěl dobíhat. Říkali jsme si před zápasem, že chceme všechny odražené balony, ať jsme před nimi. Bohužel jsme byli blízko sebe,“ litoval Staněk.

Hořký konec

V nastavení pak Hranáčovi nešťastně proklouzl balon mezi nohama a Francisco Conceicao rozhodl. Češi tak prohráli 1:2.

„Musíme se z toho rychle dostat, čeká nás klíčový zápas. Musíme dát hlavu nahoru, musíme se zlepšit, protože máme na čem pracovat,“ myslí už trenér českých fotbalistů Ivan Hašek na sobotu a souboj v Hamburku s Gruzií.

autoři: Mirko Vasić , mim
Spustit audio

Související