Změny v programu ČRo 1 - Radiožurnálu k 1. lednu 2003

3. leden 2003
on-line materiál

Český rozhlas 1 - Radiožurnál připravil 3 nové hudební pořady a spolu s některými stávajícími je přesunul do jednotného času. Od začátku roku 2003 tak vysíláme ve večerních hodinách týdenní řadu hudebních pořadů. Výraznou změnou prošlo také sobotní a nedělní vysílání mezi 11. a 14. hodinou.

Hudební řadu budeme vysílat ve všední dny, tedy od pondělí do pátku, v čase 22.05-23.00 hodin. Konkrétně můžete poslouchat:

Pondělí: Albová hitparáda IFPI s Hankou Shánělovou
Úterý: Naživo s Danem Kohoutem
Středa: Česká 12 s Martinem Hrdinkou
Čtvrtek: Alternativa - klubový pořad s Josefem Sedloněm
Pátek: Hitparáda Českého rozhlasu s Jitkou Benešovou

O víkendech zůstává zachován stávající vysílací čas hudebních pořadů 20.05-21.00 hodin:

Sobota: Hudební telegraf s Hankou Shánělovou (repríza z pátečního poledne)
Neděle: Formule pop s Hankou Shánělovou.

Od začátku ledna jsme provedli také některé časové úpravy v dopoledním víkendovém vysílání. To bude nyní vypadat takto:

11:50 - Sport (sobota i neděle)
tato relace tak naváže na řadu stejných pořadů vysílaných ve všední den

12:00 - Zprávy
12:10 - Týden v Česku (sobota) - Týden ve světě (neděle)
"Týden v Česku" a "Týden ve světě" v novém čase doplní řadu rozšířeného zpravodajství a publicistiky, kterou ve všední dny po 12. hodině reprezentují na ČRo 1 - Radiožurnálu Ozvěny dne.

12:35 - Naruby (sobota) - Ptá se Ester Kočičková (neděle)
Pořad "Naruby" je politickou satirou vysílanou už více než rok, představuje události uplynulého týdne v netušených souvislostech. Nedělní pořad je novinkou ve vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu.

13:00 - Zprávy
13:05 - Zápisník zahraničních zpravodajů (sobota) - Zápisník domácích zpravodajů (neděle)
U těchto oblíbených pořadů došlo k posunu vysílacího času o hodinu.

14:00 - Zprávy
14:05 - Odpolední Radiožurnál

Uvedené změny zasáhly i do vysílacích časů dalších dvou pořadů - iŽurnálu a Motožurnálu. Týdeník o internetu iŽurnál můžete od ledna 2003 nově slyšet každou sobotu a neděli v 10.35 hodin. O přehled stránek a serverů věnujících se vždy určité vybrané oblasti lidského počínání nebo o oblíbené soutěže nepřijdete. Nově bychom vás chtěli informovat i o internetových projektech, které připravil Český rozhlas.

Pořad Motožurnál budeme nadále vysílat pouze ve všední dny mezi 13. a 14. hodinou, nabídne v něm ale řadu novinek. Jednou z nich budou od února testy ojetých aut, které by měly pomoci posluchačům s výběrem (a vůbec se vším, co je spojené s nákupem) ojetiny. V březnu začne pořad nabízet informace určené motorkářům, kterých je na našich silnicích čím dál víc.

Už nyní můžete během vysílání Motožurnálu posílat své reakce na téma vyhlášené moderátorem prostřednictvím SMS zpráv. Na konci pořadu vaše názory shrneme a k zajímavým podnětům se vrátíme v některém z dalších vysílání.

Motožurnál připravuje také několik velkých srovnávacích testů aut, a to nejméně pěti vozů ve finančně nejdostupnějších kategorích (malá, nižší střední a střední třída). Třešničkou na pomyslném dortu našeho motoristického vysílání s letopočtem 2003 bude soutěž o automobil, který si odveze jeden z posluchačů.

Celé aktuální programové schéma Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu po jednotlivých dnech si můžete prohlédnout zde.

autoři: jkr , psk , jař
Spustit audio