Zlínský kraj začal připravovat změny ve vedení krajských nemocnic, už vypsal výběrová řízení

7. leden 2021 12:56

Nemocnice ve Zlínském kraji budou mít možná nové vedení. Na vedoucí manažerské pozice vypsal kraj výběrová řízení, která zveřejnil na úřední desce. Změnit by se měla také struktura řízení zdravotnických zařízení.

Zlínský kraj začal připravovat změny ve vedení krajských nemocnic a dalších organizací. Na manažerské pozice vypsal výběrová řízení, která zveřejnil na úřední desce. Změnit by se měla také struktura řízení zdravotnických zařízení. Nyní řídí každou nemocnici ve Zlínském kraji její ředitel a společný je pro všechny nemocnice jeden předseda.

Všechny nemocnice by měly mít kromě nového předsedy představenstva taky nový manažerský tým – tedy členy představenstva.

Podle hejtmana Radima Holiše z hnutí ANO chce být kraj zodpovědný za vedení, které si sám zvolí. Podle něj bude součástí také schůzka se stávajícími vedoucími a konzultace jejich vize do budoucna.

Nemocnice se aktuálně potýkají s epidemií koronaviru. Podle Holiše nebude výměna důležitých postů znamenat zásah do fungování zdravotnické péče. „Vedení kraje nastupovalo do svých funkcí taky během epidemie koronaviru a noví vedoucí musí tento tlak zvládnout,“ dodal Holiš.

To si ale nemyslí bývalý hejtman a současný zastupitel Jiří Čunek z KDU-ČSL. Podle něj může výměna manažerů v době krize způsobit problémy. Čunek také poznamenal, že když do funkce hejtmana před více než čtyřmi lety nastupoval, nevyměňoval tyto posty. Nové vedení tehdy při nástupu Čunka získala pouze zlínská nemocnice.

Výměny v dalších krajských společnostech

Podle veřejně dostupných údajů hledá kraj vhodné uchazeče také na pozici jednatele společnosti Industry ZK, která se stará a spravuje Strategickou průmyslovou zónu v Holešově. Pak jde o vedoucí posty ve společnost Správa a údržba silnic ve všech okresech Zlínského kraje.

autoři: Veronika Žeravová , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související

Nejnovější zprávy

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.