Zážitek pro teplického Urmu. Bod se Spartou bere

8. srpen 2016

Teplická fotbalová naděje Otto Urma se zabydluje v ligové sestavě klubu ze Stínadel. Talentovaný zadák dva roky hostoval v druholigovém Sokolově, teď ale vstřebává mimořádné fotbalové zážitky. Tím největším pro něj byla včerejší bezbranková remíza v ligovém souboji s pražskou Spartou.

"Před více lidma jsem ještě nehrál. Asi největší zážitek. Fanouškům děkujeme, skvělá atmosféra, hnali nás," chválil Urma kulisu, která zápas provázela. Na Stínadla dorazilo skoro 15 tisícovek fanoušků.

Tepličtí fotbalisté většině z nich udělali radost, s favoritem uhráli bod. "Nechtěli jsme doma prohrát a jsme rádi, že jsme to takhle uhráli. Mohli jsme jít do vedení, ale i prohrát, takže bod bereme," řekl Otto Urma.

Ten je zatím objevem teplické sestavy v úvodu sezóny. Navrátilec z hostování v Sokolově dvakrát figuroval v základní sestavě. "První zápas se mi až nadprůměrně, nahrál jsem na gól, tak jsem doufal, že bych si proti Spartě mohl zahrát. To se povedlo, takže spokojenost. Ale musím makat dál," slíbil Urma.

Ten měl v souboji se Spartou plné nohy práce. Podstoupil totiž několik soubojů s ve formě hrajícím Konatém. "V Evropské lize pár obránců proháněl, podle mě jeden z nejlepších pravých záložníků. Jednou mě tam asi vymíchal, ale párkrát jsem ho taky zastavil. Nějak jsem se s tím popasoval, gól jsme nedostali, takže úspěch," řekl Urma.

Teplicím pod novým trenérem Šmejkalem start do nového ligového ročníku vyšel. Ze dvou náročných duelů vytěžily čtyři body. "Na Dukle se nikdy nevyhrálo, Sparta doma bod, takže čtyři body z dvou takhle těžkých zápasů jsou super," raduje se Urma.

autor: dak
Spustit audio