Za zlého muže je v prvoligovém Ústí Přindiš. Z vousů je mu cítit polévka

17. listopad 2016

Každý hokejista má v týmu svou roli. Někdo je v něm od střílení gólů, někdo za ochránce nejlepších hráčů. Zlým mužem prvoligového Ústí nad Labem je od léta Petr Přindiš. Strach nenahání ani tolik postavou, jako spíš nesmlouvavou vizáží s bujným plnovousem.

„Když to vezmu podle sebe, tak mě by tím nikdo nezastrašil, spíš činy, které by dělal. Někdo to ale může brát tak, že to vypadá drsně, ale v reálu si myslím, že jsem úplně normální a není to z toho důvodu. Rýpou všude, mám to na puse asi dva a půl roku a všude si nějak rýpnou, ale tomu se zasměju,“ vysvětluje Přindiš.

Přítelkyně proti vousům ale nic nenamítá. „Líbí se jí to, má si za co zatahat. Občas z toho cítí nějakou polívku, ale dobré,“ směje se nekompromisní obránce, který od léta působí v Ústí nad Labem.

„Chtěli ode mě tvrdší hru, abych to znepříjemňoval soupeři, takového toho hajzlíka na ledě. V reálném životě takový vůbec nejsem, ale na ledě si to užívám a celkem mě to i baví. Vím, že občas musím i přidat. Nechci říct, abych byl větší drsňák, ale u nás v týmu moc kluků nehraje ten fyzický hokej a někdo takový tam být musí,“ tvrdí Přindiš, který má dokonce třicet startů v extralize.

V Ústí má ochránit hlavně kanonýra Jaroslava Roubíka a další šikovné spoluhráče. „Musím nad tím trošku přemýšlet. Nemůžu zbytečně dostávat velké tresty a nesmí to být bezhlavé. Musí v tom být nějaká myšlenka, nechodit po lidech jenom tak, že mě to baví, nebo že mám takovou roli. Vždycky to musí řešit nějakou situaci a zatím k tomu moc nedošlo,“ nevadí Přindišovi, že si ještě letos nemusel na ledě zaboxovat.

Praní ho totiž nebaví. „Nikoho to asi nebaví, bolí to a je to náročné, ale někdo to dělat musí. Neberu se za bitkaře, spíš ve hře by to mělo být ode mě tvrdší. Na bitkaře nemám ani postavu, ale nebojím se toho, a když to přijde, tak do toho půjdu.“

Podobnou hrou a vizáží se chlubí už zase vítkovický obránce Jan Výtisk. Ten svůj bujný plnovous shodil na jaře poté, co s Libercem vyhrál mistrovský titul. V případě týmového úspěchu by se oholil klidně i Přindiš.

„Kdyby s tím někdo přišel, třeba sázka, že se oholím, kdyby se postoupilo, nebo se udělala nějaká baráž, tak bych do toho šel, ale zatím za mnou nikdo nepřišel,“ uzavírá Přindiš. Za Slovan odehrál v této sezóně všech pětadvacet zápasů a jednou dokonce skóroval.

autoři: dak , nis
Spustit audio