Z pokojíku, přes menší festival, až na stadion! Startér odtajnil tabulku Top 20 songů

26. březen 2024

Soutěží se stále, ale pomálu. Martin jezdí po zahraničí a koncertuje a Filip si pouhé tři týdny před Startér Showcasem povídal s porotkyní Terezou Odehnalovou. Společně hodnotili zbylé tři soutěžní skladby, ale taky odtajnili tabulku Top 20 nejhlasovanějších songů a všechny je zpětně okomentovali.

Tabulka Top 20 nejhlasovanějších songů Startéru 2023/2024 (Beata stále ještě soutěží)

„Slyšim tam dost zřetelnej vliv třeba Placebo,“ hodnotila Tereza Can’t Wait od kapely Saca – jednu z posledních soutěžních skladeb letoška. Zároveň jí u nich chybí osobitost, má pocit, že Saca nepřináší nic nového. Tomáš Morgan si Terezu získal především skladbou, s níž v hitparádě neobjevených nesoutěží, Back Then s portugalskou zpěvačkou se jí ale líbila taky: „Něco takovýho na český scéně jen tak nevzniká.“

Písničkářka Beata si svým atmosférickým art popem a hlavně zakomponováním příčné flétny do písničky Zanevření vysloužila už několik filmových referencí. „Místy mi to připomíná Shreka,“ přiznává s úsměvem Tereza. To, že se z Tolkienovy Středozemě a potápějícího se Titanicu dostaneme až do zlobřích bažin, Filip opravdu nečekal. A Beata určitě taky ne. „Super posun od poslední písničky, a super, že zpívá v češtině,“ zaznělo na vážnější notu.

Zpívala Tereza dechovky? A v jakých botách Filip venčil Jorkšíra? Poslechněte si celý díl Startéru, doražte 15. dubna na Startér Showcase v Kasárnách Karlín a hlasujte pro své favority*ky na wave.cz/starter.

autoři: Filip Černý , Tereza Odehnalová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.