Z krajské ligy rovnýma nohama do nejvyšší soutěže. Hokejista Jiří Novotný nastoupí za Motor

15. říjen 2021 15:04

Osmatřicetiletý hokejový útočník Jiří Novotný nastoupí v neděli za Motor České Budějovice proti Hradci Králové. Jihočeský klub oslovil mistra světa z roku 2010 kvůli zraněním svých hráčů.

V této sezóně odehrál Jiří Novotný dva zápasy krajské ligy, dal v nich pět gólů a nasbíral sedm bodů. „Zdravotně jsem v pořádku, to je základ a uvidíme. Bude to extraliga, šílený skok a mám z toho velký respekt. Zároveň si stojím za tím, že chci skončit, ale došlo k takové situaci, že se Českým Budějovicím zranili čtyři útočníci,“ vysvětluje.

Velkým impulsem pro něj bylo, aby ho syn ještě viděl hrát v dresu Motoru. „Bylo to jeho obrovské přání, je mu už třináct let a vnímá to trošku jinak, než když jako malý koukal na NHL. Určitě to pro něj bude událost a já také budu šťastný, i kdyby to měl být jen ten jeden zápas s Hradcem Králové, což může také nastat,“ říká Jiří Novotný.

S variantou, že trenér Jaroslav Modrý nakonec nebude s jeho výkonem spokojený, také počítá. „Uvidíme, moje tělo teď není zvyklé na takový zápřah, ono je něco jiného trénovat a hrát v kraji a něco jiného trénovat a hrát extraligu. Teď se dívám na neděli, rád bych odvedl maximum a pomohl Motoru k výhře. A po zápase si s vedením zase sedneme a budeme mluvit o dalších krocích,“ dodává.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související