Z Fajtova kopce na světové sjezdovky. Snowboardcrossařka Sára Strnadová má dobře našlápnuto

10. únor 2021 05:00

Sára Strnadová z Velkého Meziříčí objíždí závody ve snowboardcrossu po celé Evropě. Minulý týden se vrátila z Francie a za chvíli zamíří do Itálie.

Rozhlasový reportér Jan Kodet s úspěšnou mladou reprezentantkou vystoupal na její domovskou sjezdovku na Fajtově Kopci. „Jsou tady vzpomínky, jak jsem se to učila, první pády, přirostlo to k srdci.“

Vedle olympijské vítězky

„Ráda bych se tady projela, je to všechno zasněžený, jenom pustit ty lanovky a jelo by to,“ rozhlíží se po zasněžené sjezdovce juniorská reprezentantka Sára Strnadová. Za sebou má vydařené podniky ve Francii a v Itálii. Tam prohrála v závodě kategorie FIS jen s olympijskou vítězkou Italkou Moioliovou. „Byla jsem nadšená, porazila jsem dvě holky, které jsou opravdu dobré.“

A tak Sára Strnadová stála na stupních vítězů vedle olympijské vítězky. „Byly jsme na stupních vítězů, akorát byly od sebe asi dva metry,“ usmívá se snowboardcrossařka Sára Strnadová.

Jarní a podzimní příprava

U sjezdovky na Fajtově Kopci ukazuje takové zvláštní koberce. „To je na jarní a podzimní přípravu, i na letní. Je to skvělé v tom, že můžeme trénovat po celý rok. Pak stačí nasněžit a můžeme jet na sněhu nebo můžeme i po těch kobercích,“ pochvaluje si možnost tréninku v jiných ročních obdobích závodnice z Velkého Meziříčí.

Snowboardcrossařka Sára Strnadová s reportérem Janem Kodetem

V osmnácti letech má aktuálně Sára Strnadová nasbíraný dostatečný počet bodů, aby mohla startovat v závodech světového poháru. Trenéři si ale zatím myslí, že je stále ještě dost mladá. „Teď jedeme do Itálie, bude tam světový pohár a zároveň evropský pohár, tak si vyzkouším trať světového poháru,“ vyhlíží své další závody mladá česká snowboardcrossařka Sára Strnadová.

autoři: Jan Kodet , mik
Spustit audio

Související