Vysočina Arena: Dvoutýdenní biatlonový maraton a také konec kariéry úspěšného českého sportovce

15. březen 2021 08:00

Nové Město na Moravě hostilo během 14 dnů dva Světové poháry v biatlonu. Velká sportovní akce se vydařila i v současných nesnadných podmínkách.

„Jediný chvíle, kdy nemáme ochranu dýchacích cest je, když jsme sami na pokojích a nebo když sportujeme. Člověk běží po lese a každého obíhá třímetrovým obloukem. Mám radost, že se díky tomu uskutečnil celý světový pohár,“ ohlíží se biatlonistka Jessica Jislová za závody ve Vysočina Areně.

Sportovci, pořadatelé i novináři byli při Světovém poháru neustále schovaní ve svých bublinách. „Za 14 dnů jsme si nesedli na pivo, abychom si pokecali. Musí se to odjet a musíme doufat, že příště už to bude normální,“ doufá prezident české biatlonové unie Jiří Hamza, pro kterého stejně jako pro tuzemské fanoušky byla nejniternějším zážitkem rozlučka s kariérou Ondřeje Moravce.

Neuvěřitelný profík…

„Ondra toho dokázal nejvíc, nikdo si neuvědomuje, že měl tři medaile na jedné olympiádě, neuvěřitelná osobnost, neuvěřitelný profík.“  A to dokládal Ondřej Moravec v závodech Světového poháru dlouhá léta. „Dvacet let je dvacet let, to je tam nezavřeš,“ řekl dojatý Moravec.

Na příštím Světovém poháru ve Vysočina aréně už pojedou mladší biatlonisté, například Mikuláš Karlík. „Mám to tady rád, je to pořád nahoru, dolů, žádné dlouhé roviny.“

Světový pohár v biatlonu se do Nového Města na Moravě znovu vrátí v roce 2023.

autoři: Jan Kodet , mik