Vyrovnaná bitva pro Kometu. Vyprodaná plecharéna Moru k třetí výhře za sebou nedohnala

17. říjen 2022

Hokejisté Olomouce třetí výhru za sebou v extralize nepřidali. Kometě Brno podlehli po vyrovnané bitvě 2:3. Hosté šli ve druhé třetině do dvoubrankového vedení. Za domácí sice snížil Jiří Ondrušek, vyrovnat se ale Hanákům už nepodařilo.

„Pod dojmem toho, že jsme takto ztratili zápas minulý týden Boleslavi, jsme se na můj vkus až zbytečně zatáhli. Ale ohromnou bojovností a až sebeobětováním jsme to ubránili a jsme za to rádi. Ale samozřejmě musíme uznat, že domácí vyvinuli enormní tlak, ale Čiliak bohužel pro ně a naštěstí pro nás byl neprůstřelný,“ chválil po utkání bojovnost svého týmu brněnský trenér Martin Pešout.

Naopak střelec úvodní olomoucké branky Alex Rašner litoval nevyužitých šancí v závěru zápasu. „Třetí třetinu jsme měli spoustu šancí, nastřelili jsme tyčku, akorát jsme nedali góly, což je opravdu škoda, protože to tam mohlo padnout a ten zápas se pak mohlo vyvíjet jinak,“ hodnotil Rašner.

„Třetí třetinu jsme měli spoustu šancí, nastřelili jsme tyčku, akorát jsme nedali góly.“
Obránce HC Olomouc Alex Rašner

Za příčinu porážky označil špatnou produktivitu také asistent olomouckého trenéra Boris Žabka. „Vytvořili jsme si do šancí i ve hře pět na pět a dali jsme tam jednu tyčku. A možná právě proto, že jsme nechytli začátek, se pak k nám štěstíčko odvrátilo,“ odpověděl na otázku, jestli byla klíčovým momentem zápasu neproměněná přesilovka pět na tři ze závěru třetí části.

Olomouci se rozšiřuje marodka. Zdravotní potíže má Pavel Musil i další hráči. Utkání proti Kometě nedohrál ani Jan Káňa. Jak to s nimi vypadá? Poslechněte si kompletní reportáž Tomáše Minarčíka.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související