Volejbalisté Karlovarska zahájili přípravu na novou sezonu

11. srpen 2021 09:30

Pouze s polovinou kádru zahájili přípravu na novou sezonu volejbalisté Karlovarska. Obhájce titulu musel oželet celou řadu reprezentantů včetně trenéra Jiřího Nováka, který se s národním týmem chystá na zářijové mistrovství Evropy.

Volejbalisté Karlovarska zahájili minulý týden přípravu na novou sezonu, ve které budou chtít vybojovat postup do základní skupiny Ligy mistrů a hlavně obhájit extraligový titul. V kádru došlo pouze ke dvěma změnám, odešli Lukáš Ticháček a Marcel Lux. Sportovní manažer Ondřej Hudeček naopak přivedl Slováka Jakuba Ihnáta a českého reprezentanta Adama Zajíčka.

„Adam Zajíček by měl doplnit naši pozici středáků, protože si myslíme, že letos bude to náročný rok. Jakub Ihnák přichází z Ostravy, kde plnil velice dobře roli lídra tohoto týmu. Byl velice silný na podání a myslím si, že my bychom pro něj mohli být další posun v kariéře,“ věří v přínos dvou nových volejbalistů sportovní manažer Karlovarska Ondřej Hudeček.

Složitější bylo hledání nového asistenta trenéra

„Celé léto jsme hledali vhodného asistenta tak, aby k nám zapadnul jak lidsky, tak sportovně. Nakonec jsme narazili na Jakuba Kolouška a po rozhovorech s ním jsem vycítil, že by to mohla být ta osoba, která sem zapadne. Protože jsem z něj cítil obrovskou chuť a lásku k volejbalu, chuť se rozvíjet a pomoct našemu klubu sbírat ty nejvyšší cíle a vítězství,“ dodává Hudeček.  

Právě Jakub Koloušek vede zatím letní přípravu místo Jiřího Nováka, který připravuje národní mužstvo na evropský šampionát a v nominaci má i řadu hráčů ze svého mistrovského týmu.

Velká cena porcelánu se kvůli úzkému kádru týmu letos neuskuteční

Stejně jako před rokem se volejbalisté Karlovarska přihlásili do Ligy mistrů, na základě žebříčku se ale nedostali do základní skupiny a čekají je tak náročné boje v předkolech.

„Dokonce jsme nuceni hrát tři předkola, takže než dojdeme do základní části, tak musíme odehrát tři předkola. Prvním naším soupeřem je rumunský Galati, který určitě není jednoduchým soupeřem. Takže my budeme postupovat kolo od kola, ale já pevně věřím, že uděláme lepší výsledky než loni,“ doufá sportovní manažer Karlovarska Ondřej Hudeček, že se volejbalistům ze západu Čech bude dařit v Lize mistrů.

Spustit audio