Volejbalisté Karlovarska se v Lize mistrů pokusí překvapit obhájce Kedzierzyn

11. leden 2023 12:05

Volejbalisté Karlovarska přivítají v Lize mistrů vítěze posledních dvou ročníků elitní evropské soutěže Kedzierzyn-Kožle. Polského favorita, kterému v listopadu na úvod skupiny sebrali set, se pokusí překvapit.

Ve schopnosti českého mistra věří polský smečař v jeho službách Lukasz Wiese. „Když podáme výkon, na jaký máme, můžeme se dočkat překvapení,“ uvedl. Proti krajanům za Západočechy nastoupí také univerzál Kewin Sasak, který byl v podzimním duelu nejproduktivnějším hráčem Karlovarska.

„Pro mě je každý zápas v Lize mistrů obrovskou výzvou, zejména proti Kedzierzynu-Kožle. Věřím, že se mi bude dařit a že pomůžu týmu k vítězství,“ řekl. Karlovarsko v extralize prohrálo jediný z osmnácti duelů a je v čele o skóre před Libercem.

Kedzierzynu patří v polské nejvyšší soutěži čtvrtá příčka. Polský klub má v kádru devět loňských vítězů Ligy mistrů včetně tří aktuálních vicemistrů světa. „Proti takovému týmu si nemůžeme dovolit dělat chyby, protože by je ihned potrestali,“ poznamenal Sasak.

Po čtyřech kolech drží volejbalisté Karlovarska ve skupině D třetí příčku před belgickým Menenem. Nejlepší tým ze třetích míst bude pokračovat v Lize mistrů, zbývající čtyři mužstva na třetích příčkách se přesunou do čtvrtfinále Poháru CEV.

Zápas s Kedzierzynem-Kožle začne ve středu v Hale míčových sportů v Karlových Varech v 17:00.

autoři: Vladislav Janouškovec , nkr | zdroje: ČTK , Český rozhlas
Spustit audio