Volejbalisté Karlovarska obhájili mistrovský titul. Pražské Lvy přehráli těsně 3:2

10. květen 2022 08:55

Volejbalisté Karlovarska i nadále vládnou českým palubovkám. V dramatickém pátém finále svěřenci Jiřího Nováka udolali pražské Lvy 3:2 na sety a obhájili tak mistrovský titul.

Do zápasu vstoupili lépe domácí, kteří v prvním setu jasně dominovali. Pražané ještě snížili ze stavu 5:10 na 12:13, ale pak se trápili na příjmu i v útoku a ve zbytku sady uhráli jen dva body. Západočeši ji vyhráli 25:14.

Druhá sada byla o poznání vyrovnanější. Hned v jejím úvodu se chytil nizozemský univerzál Lvů Kay van Dijk a do koncovky se šlo za stavu 18:18. Pak přišel na podání druhý nahrávač hostů Ivan Pljaseckij a tento obvyklý tah se trenérovi Tomáši Pomrovi mimořádně povedl.

Pljaseckého plachta trápila domácí libero Daniela Pfeffera a domácí útoky se po nepřesných přihrávkách rozbíjely o blok. Ukrajinský volejbalista vydržel na servisu až do setbolu a Pražané po výhře 25:19 srovnali krok.

Ve třetí sadě však byli znovu agresivnější úřadující šampioni. Trápili hosty tvrdými servisy a následnou dobrou obranou a po dalším dominantním výkonu vyhráli 25:17. Ocitli se tak jeden set od dalšího titulu, jenže Lvi rychlý konec nepřipustili.

V útoku ve čtvrtém setu úřadoval smečař Tomáš Kriško a pražský tým odskočil na 16:11. Náskok udržel až do konce i díky tomu, že hráči Karlovarska zejména v koncovce selhávali na servisu. Při podání museli riskovat a chybovali.

Drama rozhodl Indra

O letošním titulu se tak rozhodlo nejtěsnějším možným způsobem. V páté sadě domácí odskočili do vedení 10:4, ale pak Pražané srovnali na 13:13. Karlovarsko proměnilo druhý mečbol poté, co univerzál Patrik Indra drama ukončil nechytatelným servisem o pásku. Rozhodující bod zaznamenal domácí univerzál Patrik Indra, jehož podání o pásku hosté nedokázali vybrat.

„Znamená to pro mě strašně moc, protože to s velkou pravděpodobností byl poslední bod tady v Karlovarsku. Jsem rád, že jsem se tu rozloučil vítězně. Obrovsky si toho vážím, protože Lvi hráli výborně a nenechali nám nic zadarmo,“ řekl Indra.

Karlovarští tak získali třetí titul v klubové historii. Vedle loňska uspěli také v roce 2018. „Loni to bylo takové, že očekávání byla velká, ale nikdo by se nezlobil za druhé, nebo třetí místo. Tenhle rok byla větší, tlak na titul byl. Jsem rád, že jsme zvládli čtvrtý zápas v Praze a teď se štěstíčkem vyhráli,“ srovnal loňskou a letošní výhru univerzál.

autoři: Vladislav Janouškovec , nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio