Volejbalisté Českých Budějovic vyhlásili před zahájením sezony útok na extraligový titul

2. říjen 2021 09:45

Extraliga volejbalistů začne pro České Budějovice v neděli 3. října. Zápas s Beskydy se hraje od 19 hodin, do té doby bude trenér René Dvořák ladit souhru. Prezident klubu Jan Diviš postavil před Jihostroj jasný cíl.

„Návrat zase do nejvyšších pozic. Loni jsme prohráli poslední rozhodující zápas, tak to budeme chtít vrátit a pokusit se něco uhrát v Lize mistrů, pokud se tam probojujeme. Takže cíle nejvyšší,“ dívá se Jan Diviš už opravdu hodně dopředu.

K optimismu vedení klubu opravňují výkony nových hráčů. Když k nim budeme počítat i odchovance Josefa Poláka, tak trio Licek, Sedláček a Polák hrálo na úspěšném mistrovství Evropy.

„Ukázali se ve výborném světle. Přinejmenším poslední dvě sezony výborně vyšly i Michalu Kriškovi, to je plnohodnotné doplnění Caseyho Schoutena,“ zmiňuje generální manažer Robert Mifka důležitý post univerzála.

České Budějovice si zahrají v sezoně extraligu, Český pohár a také evropský pohár CEV, ve kterém nastoupí ve dvou zápasech proti silnému ruskému Kuzbassu Kemerovo.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související