Volejbalista Zdeněk Poddaný po zápase v Českých Budějovicích vysekl Jihočechům poklonu

30. leden 2020 16:28

Volejbalista Zdeněk Poddaný nehraje nejvyšší soutěž, ale v první lize se setkal s protihráči, kteří v extralize nastupují. Možná proto mu zase ani tolik nevadilo, že domů do Hradce Králové odjížděl po zápase s EGE České Budějovice bez bodů.

Zdeněk Poddaný, nahrávač Hradce Králové, se snažil, co mu síly stačily, jenomže hráči prvoligového EGE České Budějovice nastoupili ve velmi omlazené a silné sestavě.

Hradeckým volejbalistům se tak příliš nedaří dosáhnout vytčeného cíle. „Cílem pro nás bylo, aby se hlavně nestalo to, co se teď děje. Chtěli jsme se stabilizovat, abychom se v první lize udrželi,“ řekl Zdeněk Poddaný.

Hradec Králové je na posledním místě prvoligové tabulky. „Musíme se soustředit na konec sezony, na sestupovou část a baráž a budeme doufat, že to dobře dopadne. Chceme samozřejmě udržet druhou nejvyšší soutěž,“ komentoval Zdeněk Poddaný.

Čtěte také

V domácím utkání Hradec Králové Českým Budějovicím vzdoroval, vzal jim dokonce jeden set. V odvetě na jihu Čech to byla jiná písnička. Jasná převaha skončila výhrou EGE 3:0

Nahrávač hostujícího celku sympaticky vysekl úspěšnějším soupeřům poklonu. „Hráli výborně, byli přesní, bylo vidět, že jsou spolu sehraní, bylo to něco úplně jiného, než když hráli u nás. Teď se jim dařilo skvěle servírovat, nás to odradilo od naší hry a byl to docela problém,“ popsal.

Tím nejviditelnějším problémem pro Hradec byl českobudějovický levoruký univerzál Marek Šotola, který nastupuje také za extraligový Jihostroj, s nímž hraje i Ligu mistrů. „Samozřejmě to je postava, proti které si člověk nezahraje každý den,“ reagoval Zdeněk Poddaný.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související