Vítkovičtí hokejisté věří v Brně v úspěch, zápasy venku se jim daří

20. březen 2023 07:40

Play off hokejové extraligy nezastavuje. Druhý čtvrtfinálový zápas dnes sehraje Hradec Králové proti Liberci. Spartu pak čeká repete s Třincem. Naopak hokejisté Vítkovic a Brna načerpávají síly na pokračování jejich čtvrtfinálové série. Moravský souboj je zatím vyrovnaný 1:1 na zápasy.

„Jede se do Brna a budeme se snažit odtamtud dovézt dvě výhry, ať se vrátíme sem v pozici vedení,“ říká před úterním zápasem číslo tři Aleš Stezka. Ani vítkovický brankář srovnání ve čtvrtfinále nezabránil.

Kometa si před přesunem série do Brna díky dobré defenzívě odvezla z Ostravy jeden bod. „Každý z nás chtěl, ať jedeme do Brna minimálně s tím jedním bodem, což se povedlo. Teď se těšíme na vyprodanou halu a doufám, že urveme oba zápasy doma. Určitě pro to uděláme všechno,“ věří útočník Brna Luboš Horký.

Čtěte také

Vítkovičtí hokejisté ale měli v základní části druhé nejlepší výsledky na hřištích soupeřů a poslední nezdar budou chtít napravit. „Je to zase jeden zápas těžký soupeř. Tady už to máme za sebou a těšíme se na zápasy venku, které umíme hrát velmi dobře,“ doplňuje trenér Vítkovic Miloš Holaň.

S čím budou chtít Ostravané v Brně uspět, popisuje brankář Aleš Stezka. „Týmovou hrou a obětavostí jdeme za svým cílem jako jeden muž. Snažíme se všichni udělat maximum,“ dodává Stezka.

Podle útočníka Dominika Lakatoše bude důležité zlepšit přesilovou hru a zachovat na ledě chladnou hlavu. „Vždycky se dá něco vymyslet, zlepšit a oslabení Komety není výjimka. Udržet emoce a na led dát ty správné emoce,“ dodává vítkovický hokejista.

Třetí zápas čtvrtfinálové série mezi Vítkovicemi a Kometou je na programu v úterý. Utkání v Brně začíná v 17:00.

Spustit audio