Vítkovice otočily rozhodující zápas s Olomoucí a postoupily do čtvrtfinále

18. březen 2022

Hokejisté Vítkovic v pátém utkání předkola play off doma porazili 3:1 Olomouc. Ostravané tak postoupili do čtvrtfinále, kde narazí na Třinec. Naopak Hanákům skončila sezóna po celkové prohře 2:3 na zápasy. Moravské derby bylo hodně emotivní. Napětí mezi oběma tábory navíc umocnila vítkovická viróza.

Ještě před několika dny hokejisté Vítkovic neúspěšně žádali o odklad zápasů předkola kvůli viróze, přesto nakonec našli síly k postupu. Pro což neměl moc pochopení brankář Olomouce Branislav Konrád.

„Série super, výborné zápasy, výborné výkony z obou stran. Až na tu eskapádu, co předvedli jejich trenéři. Trošku nám zdehonestovali naše výkony, ale kašlu na to,“ řekl v pozápasovém rozhovoru pro Českou televizi Branislav Konrád.

Čtěte také

Reakce vítkovického kouče Miloše Holaně na sebe nenechala dlouho čekat. „Já bych si v životě nedovolil říct něco o zdraví, kdyby to nebyla pravda. A myslím si, že k tomu mám co říct, protože jsem si prožil něco, co prožilo málo lidí. Takže i za tady toto těm hráčům děkuji – že šli a bojovali jako jeden, protože neměli jsme šanci z toho uhnout,“ uvedl Holaň.

„Ani nevím, jak bych to komentoval. Samozřejmě měli tam nějaké problémy v kabině, my jsme měli to samé. A stěžoval si na to někdo? Ne. O tomhle play off není. Play off se má rozhodovat na ledě a ne v novinách někde. Prohráli jsme, nevyšlo to, jedeme domů se vztyčenou hlavou,“ přidává svůj názor na kauzu s virózou olomoucký útočník David Krejčí.

Pravdou je, že Vítkovicím chybělo v jeden moment až osm hráčů základní sestavy. Kapitán Ostravanů Roman Polák proto své spoluhráče pochválil. „Za to, že se to tak semklo, bych chtěl klukům poděkovat. Někdy to tak bývá, že se zraní nejlepší hráč nebo se něco stane – nám onemocnělo víc hráčů, ale šli jsme za svým cílem,“ dodal.

Vítkovice se ve čtvrtfinále utkají v regionálním derby s Třincem. Pro Olomouc extraligová sezóna skončila v předkole play off.

Spustit audio

Související