Vítězná série končí, Mora utrpěla první porážku. Ve vyrovnaném utkání doma padla s Pardubicemi

28. září 2022 09:56

Hokejisté Olomouce poprvé v novém ročníku extraligy nebodovali. Pardubicím podlehli 1:2. Vedení soupeře sice v druhé třetině vyrovnal olomoucký útočník Jan Káňa v přesilovce. V početní výhodě pak ale vítězný gól hostů vstřelil Jan Košťálek. S výkonem byl po utkání spokojeni oba soupeři.

„Myslím si, že rozhodly speciální týmy. Výborně jsme bránili oslabení čtyři minuty, pak tam byly ještě další tresty. Dali jsme gól v přesilovce, to bylo super. Podali jsme výborný týmový výkon podpořený gólmanem,“ chválil pardubický tým asistent jeho trenéra Marek Zadina.

S výkonem olomouckého týmu byl ale i přes porážku spokojený jeho útočník Jan Káňa. Hanáci sice dali jeden gól ve čtyřminuté přesilovce, další ale nevyužily, což Káňu mrzelo. „Někdy tam asi zbytečně moc vymýšlíme, málo střílíme. A když nám nejdou ty hezké góly, tak se musíme zaměřit na to, abychom měli dorážky kolem brány a proměňovali je,“ hodnotil jediný úspěšný střelec Mory v utkání.

„Někdy tam asi zbytečně moc vymýšlíme, málo střílíme.“
Jan Káňa, útočník HC Olomouc

Olomoucký útočník se ve čtyřech extraligových zápasech trefil třikrát. „Jsem za to rád, ale je to taky tím, že vyhráváme, takže ty góly mají smysl. Teď jsem sice gól dal, ale body nemáme. Snad v dalších zápasech nějaké góly připravím, nebo zase nějaké dám,“ dodalo křídlo prvního útoku Olomouce.

Olomoučtí hokejisté sice prohráli, přesto mohou být se vstupem do extraligy spokojení. Na kontě mají tři vítězství. „Velmi si toho vážíme, ale sezona je hodně dlouhá,“ uvedl Káňa. Další extraligový zápas sehraje olomoucký tým v pátek v Českých Budějovicích.

Spustit audio

Související