Viktorka remizovala s Olympiakosem Pireus 0:0

24. červenec 2019 06:20

Plzeňští fotbalisté měli na úvod kvalifikace Ligy mistrů gólové šance, jenže nedali ani jednu a s Olympiakosem Pireus remizovali 0:0.

Začátek kvalifikace o Ligu mistrů vyšel fotbalistům Plzně tak napůl. S Olympiakosem Pireus doma ve 2. předkole gól nedostali, zároveň ale žádný ani nedali. „Výsledek 0:0 je hodně otevřený a víme, jak je potom těžké pro to domácí mužstvo hrát na nulu," komentoval trenér Plzně Pavel Vrba.

Trenér nebyl ani zklamaný, ani nadšený. Ale vnímal, že jeho tým mohl z úvodního zápasu vytěžit víc. Šancí měla Viktoria poměrně dost. „Já si nemyslím, že bychom se chovali nějak špatně v té finální fázi, protože si myslím, že třeba střelu Čermáka výborně chytl brankář hostů. To, že jsme nastřelili tyčku, to tak prostě ve fotbale chodí v té finální fázi, to jsme třeba takové štěstí neměli," popsal.

Několikrát s povzdechem zahučeli na plzeňském stadionu domácí fanoušci.  A třeba zmiňovaný záložník Aleš Čermák k tomu, co chybělo jeho příležitosti, aby skončila gólem, jen stručně poznamenal: „Asi kvalita.“

Viktorka byla „nebezpečnější“

Plzeň ale byla celkově nebezpečnější než Olympiakos, který - čistě statisticky - ani jednou nevystřelil přímo na branku. Domácí fotbalisté také často dokázali přerušit rychlé herní kombinace soupeře. „Bylo důležitý být vzadu kompaktní, zhušťovat ten prostor a do ničeho takového je nepouštět, přesvědčili jsme se, že když zachováme klid a dostaneme se na jejich půlku, tak se s nimi dalo hrát, jenom škoda, že jsme nedali nějakou branku,“ litoval záložník Lukáš Kalvach.

Odveta, která může posunout Viktorii o kousek blíž k Lize mistrů, nebo její šance ukončit, se hraje v Řecku příští úterý.

autoři: Mirko Vasić , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio