Velmi různorodý Sports Take

24. březen 2009

Po osmé jsme naložili sportovní porci. Tentokrát vydatný předkrm obstaral snowboarding v podobě Snow Jam 2009 a finále světového poháru ve snowboardingu. Ve další části pořadu jsme přivítali Janu Vejmělkovou, organizátorku mistrovství světa a reprezentantku ve frisbee.

Prvním chodem byl tradiční Biker's Bar, tentokrát na téma Formule 1, a dozvěděli jste se také o další sportovní hvězdě - Vitaliji Kličkovi. Jaké změny čekají na svět atletiky a jaký unikátní podnik se chystá ve světě squashe? I to vám nabídnul Sports Take v první hodině.

Druhá hodina poprvé patřila ženě, konkrétně Janě Vejmelkové, aktivní hráčce a předsedkyni České asociace létajícího disku v jedné osobě. Řeč byla o frisbee. Sportu, ve kterém nejsou rozhodčí. Ultimate, Discgolf, Freestyle... Že vám to nic neříká? Nevadí, právě o disciplínách frisbee jsme se také dozvěděli mnohé. Kde se dá u nás hrát frisbee a jak jsme na tom ve srovnání se světem? V Praze se chystá Mistrovství světa a právě Jana Vejmelková je prezidentkou organizačního týmu.

Na největší snowboardovou akci u nás, Snow Jam 2009, si do Špindlerova Mlýna našli cestu i světový top riders. Jak se dařilo českým barvám včetně jedničky posledních let Martina Černíka? Jaké triky byly k vidění?

Finále světového poháru ve snowboardcrossu a na startu Michal Novotný. A v cíli? Nejrychlejší Michal Novotný! Byl to triumf našeho boardera.

Rok 2009 ve formuli jedna bude opět revoluční. Průběh sezóny totiž ovlivní nejen nová pravidla, ale jak to vypadá, hladinu rybníka zvaného F1 rozčeří nový tým, který velmi viditelně vystrkuje zuby. Honza Dvořák proto předsezónní dění mezi nejrychlejšími vozy planety nemohl nechat bez povšimnutí.

Ukrajinský obr Vitalij Kličko obhájil mistrovský pás organizace WBC. Soupeře porazil, jak je u něj zvykem, stylem k.o. Kdo je ale ukrajinský boxer a proč nikdy nevstoupí do ringu proti svému bratrovi, i když by mu to přineslo 100 milionů dolarů?

Velké změny možná čekají atletický svět. Rozhodně si budeme muset zvyknout, že zlato nahradí diamanty. Zlatá liga bude totiž nahrazena ligou diamantovou. Jak bude vypadat? A jedná se i o dalších změnách. Diskvalifikace sprinterů hned po prvním ulitém startu? Závěrečné disciplíny víceboje ve stylu stíhacího závodu?

Unikátní exhibice 1 proti 100. Tuto středu se utká desetinásobný mistr České republiky ve squashi Jan Koukal během 12 hodin se stovkou protihráčů. Kdo se mu postaví? Jak rychle bude muset zdolat jednoho soupeře? Bude vůbec nějaká přestávka?

frisbee. Jedna z disciplín zvaná Guts.

autor: Miroslav Lenc
Spustit audio