Ve Frýdku-Místku se srazil vlak s kamionem, řidič vozu se lehce zranil

11. prosinec 2015

Pod estakádou ve Frýdku-Místku se dnes srazil vlak s kamionem. Zhruba 80 cestujících z Frýdku-Místku do Ostravy vyvázlo bez zranění, řidič kamionu s lehkým poraněním.

Trať je zatím stále neprůjezdná. Podle záznamů městského kamerového systému vjel kamion na přejezd, když svítila červená. Příčiny na místě prošetřují policisté.

Podle záznamů městského kamerového systému vjel kamion na přejezd, když svítila výstražná červená světla. Nestihl projet a lokomotiva narazila do návěsu a odtrhla ho. Příčiny na místě prošetřují policisté.

„Byl naložený naštěstí nějakými textiliemi, je to spekulace, kdyby to bylo plné plechu, tak by to mohlo mít mnohem horší následky. Bylo to štěstí v neštěstí,“ říká mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk.

Trať je zatím stále neprůjezdná. Podle mluvčího městské policie zůstal vlak na kolejích, jeho odtažení by tak nemělo znamenat velký problém.

„Vlak je na kolejích, tak snad odtažení vlaku nebude takový problém. Kamion, který leží vedle vlaku, bude odklizen v řádu hodin,“ dodává Starzyk.

Kolize se stala jen několik dní poté, co soud prodloužil vazbu polskému řidiči, který podobně zavinil tragickou nehodu ve Studénce. Nehoda si letos v létě vyžádala tři životy. Dalšímu řidiči, který vjel na stejném místě v říjnu na červenou, vyměřil stotisícovou pokutu a na 2,5 roku zakázal řízení.


autor: Zdislava Mochová
Spustit audio