Valašská rally se pojede, diváci ji budou sledovat pouze na internetu

26. březen 2021

Seriál mistrovství republiky v automobilových soutěžích odstartuje Valašská rally, která se pojede o víkendu 27. a 28. března. Podle předsedy organizačního výboru závodu Jaromíra Tomaštíka bude hlavním tahákem souboj tradičních rivalů Václava Pecha a Jana Kopeckého.

Jak sdělil Jaromír Tomaštík, diváci bohužel nebudou moci sledovat rally u trati, je pro ně ale připraven on-line přenos. Organizátoři s touto variantou počítali už při přípravách, proto je vše dobře připraveno. Streamováno bude až devět míst, všechny přenosy budou dostupné mimo jiné i z webových stránek Valašské rally.

Pořadatelé prosí diváky, aby dodržovali zákaz sledování závodu u trati. V případě porušování tohoto omezení by totiž bylo v krajním případě nutné určité rychlostní zkoušky zrušit.

Slavnostní start i vyhlášení nebudou probíhat na obvyklých místech, ale v uzavřeném prostoru kopřivnického polygonu. Tratě jsou oproti loňsku mírně techničtější a vedou více mimo obydlené oblasti. Jejich mapy organizátoři záměrně nezveřejnili.

Erik Cais „v oslabení“

Soutěžní posádky musí řešit řadu komplikací. Jeden z adeptů na čelní umístění, Erik Cais z Fryštáku na Zlínsku, se bude na trati potýkat s následky prodělaného onemocnění covid-19. (Erika renomovaný britský magazín Motosport news zařadil mezi talenty, které by se v dohledné době mohly prosadit v mistrovství světa.)

Spustit audio

Související