Valašská rally bude opětovně stoprocentně spojena s Valašským Meziříčím, láká diváky na atraktivní startovní pole

8. duben 2022 14:45

Valašská rally ve Valašském Meziřící odstartuje o víkendu 9. - 10. dubna český šampionát 2022 v této motoristické disciplíně. 

KOWAX Valašská rally, která je prvním závodem letošního seriálu Mistrovství ČR a je součástí i Mistrovství Slovenska, bude opětovně stoprocentně spojena s Valašským Meziříčím. Po letech, kdy město bylo pouze centrem slavnostním ceremoniálů, ředitelství a přejímek, se letos zcela vrací do centra pozornosti. Poprvé od roku 2015 bude ve Valašském Meziříčí i servisní zázemí, po dvou letech se vrací divácká speciálka v okolí sportovních areálů města.

Jubilejní 40. ročník populárního závodu se uskuteční ve dnech 8. – 10. dubna 2022.

První rychlostní zkouška Valašské rally 2022 začne v sobotu 9. dubna před jedenáctou hodinou dopoledne, cíl je náplanovaný na neděli 10. dubna po druhé hodině odpolední. 

Omezení dopravy ve Valašském Meziříčí

Řidiči ve Valašském Meziříčí musí v sobotu 9. a v neděli 10. dubna počítat s omezením v dopravě. Kvůli Valašské rally budou některé silnice uzavřeny, nepojedou ani některé autobusové spoje:

Ondřej Bisaha před Valašskou rally

Před Valašskou rally jsme vyzpovídali závodníka z Kroměříže Ondřeje Bisahu, který se mezi dalšími elitními jezdci také objeví ve startovním poli.

Ten si v zimě vyzkoušel závodění v autě značky Škoda, Valašskou rally ale pojede se svým starým vozem Hyundai. V rozhovoru mimo jiné prozradil, že do jejich letošního závodění zasáhnou problémy s dodávkami v automobilovém průmyslu i válka na Ukrajině. Více v reportáži:

Ondřej Bisaha, Petr Těšínský, Hyundai i20 R5 (Kopřivnice,2020)
Spustit audio

Související