V prosinci oslavil 41. narozeniny. S ligovým fotbalem ale Marek Matějovský nekončí.

11. leden 2023

Ani v jedenačtyřiceti letech nechybí záložník Marek Matějovský na soupisce fotbalistů prvoligové Mladé Boleslavi. Nemá prakticky žádné úlevy v přípravě. Bez fotbalu si dodnes život neumí představit. V reportáži Pavla Petra přibližuje, co ho v jeho kariéře motivuje.

"Tak samozřejmě je to ta láska k fotbalu, ale i být v kabině s těmi mladšími hráči, prostě člověka to nabíjí. A jak teď čím dál tím víc navštěvuju utkání starých gard, tak tam všichni  připomínají a opakují, abych hrál, dokud to půjde, protože jak se z toho vyskočí tak už není cesty zpět," vnímá realitu Marek Matějovský.

Ligu si kromě Mladé Boleslavi zahrál tak je v Jablonci a v dresu pražské Sparty. Zahraniční angažmá si vyzkoušel v Anglii. Teď už se jeho jméno pravidelně objevuje také v zápasech starých gard, jako například v silvestrovském derby pražských es.

Hlavní je pro něj ale stále ještě ligová soutěž. V Mladé Boleslavi je jedním z nejplatnějších hráčů mužstva. V přípravě nemá, až na malé výjimky, vlastně žádné velké úlevy.

"Vesměs trénuji všechno. Jsme samozřejmě domluvený, ať už s trenérem nebo s kondičním trenérem na nějakých věcech, protože přece jenom ta achilovka není prostě jako před několika lety a není úplně zdravá. S ohledem na to samozřejmě tam nějaký úpravy jsou, ale myslím si, že vlastně skoro všechno jedu s týmem."

S přibývajícím věkem by mohl své tělo šetřit a věnovat víc času například rehabilitaci. Vnímá to opačně? "No, já se spíš naopak snažím z toho nevypadnout a být v nějakém pohybu i během dovolený."

S fotbalem toho zažil opravdu hodně. Příprava na ligové jaro je pro něj ovšem i tak jiná. Podzimní část nejvyšší soutěže skončila před MS v Kataru, ta jarní začne už poslední lednový víkend.

Do jara vstoupí boleslavský tým ze šesté příčky tabulky. Bodové odstupy celků jsou ale minimální, na čtvrté místo ztrácí pouhé dva body, naopak jen šest mají boleslavští k dobru na 14. Jablonec, čili odskočená trojice Plzeň, Slavia a Sparta.

autoři: Pavel Petr , JMys
Spustit audio