V Ostravě začíná beachvolejbalový turnaj Světového okruhu

2. červen 2021 06:40

Ostrava tento týden ožije světovým plážovým volejbalem. V Moravskoslezské metropoli už dnes začíná prestižní turnaj Ostrava Beach Open. Ve vítkovické Dolní oblasti se představí světová i domácí elita. Hvězdné výkony uvidí vzhledem k výjimce ministerstva zdravotnictví tisícovka diváků.

Na ostravském čtyřhvězdičkovém turnaji světové série nebudou chybět české jedničky. Vítězství z roku 2018 bude obhajovat Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová. Na ostravské stříbro z roku 2019 pak bude chtít navázat i Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem.

„Je to domácí turnaj, už jen to je specifikum. Vždy tady byla skvělá atmosféra a líbí se nám hraní v prostředí vysokých pecí. Je to jiné než všude jinde, nehraje se na náměstí nebo na pláži, což – nechceme říkat, že se nám nelíbí, ale určitě tohle prostředí je nevšední a jsme rádi, že je u nás doma,“ říká plážový volejbalista David Schweiner.

Ostravské atmosféry už se nemůže dočkat také jeho spoluhráč Ondřej Perušič. „Jednak bych chtěl vypíchnout, že Ostrava byla vždycky dobře zorganizovaná, a zároveň i domácí fanoušky, protože lidi tady beach volejbal v minulých letech vždycky bavil. I ostatní hráči to kladně hodnotili,“ dodává.

Turnaj v Ostravě je posledním podnikem Světové série před uzavřením olympijského kvalifikačního žebříčku. České elitní páry Perušic-Schweiner a Hermanová-Nausch-Sluková proto budou usilovat o co nejlepší výchozí pozici pro blížící se olympijské hry v Tokiu.

Ostrava Beach Open bude trvat od 2. do 6. června. Přímé vstupy z turnaje uslyšíte na nové stanici Radiožurnál Sport.

Spustit audio