V Jihlavě hrají hokej mladé české naděje

6. duben 2013
Zprávy z

Jihlava v těchto dnech hostí soustředění českých hokejových výběrů hráčů do patnácti let. Kempu se účastní tři české týmy a také ruský výběr z Petrohradské oblasti. Trenéři a pozorovatelé na Horáckém zimním stadionu vybírají vhodné kandidáty pro rodící se českou reprezentaci do šestnácti let.

Jeden z českých týmů vede Patrik Augusta. Trenér, který má zkušenost s vedením mladých i dospělých hráčů: „U těch mladých je to takové veselejší. Hltají každé vaše slovo, je to taková živější práce. Myslím, že jsou hodně tvární.“

Během čtyř dnů není v Jihlavě moc času na nějaký trénink, což dobře ví nejen hokejisti ale také Patrik Augusta: „Hlavně, aby hráli hokej, ukázali, co umí nejlíp. Tady není čas na nějakou taktiku, ani na žádné trénování, tady je to vyloženě o tom, abych hráče nějakým způsobem vedl v těch utkáních. Mám s nimi tři tréninky, abych je poznal. Stejně i ostatní trenéři, aby hráče poznali a mohli dobře vybrat."

Jednotlivé týmy se účastní kempu až do neděle. Každý den také proti sobě hrají utkání. Vstup na všechny zápasy je volný.

sobotní program 6. dubna:
15:30 CZE blue – CZE red
18:00 CZE white – RUS

nedělní program 7. dubna:
9:30 CZE blue – RUS
12:00 CZE white – CZE red

autor: jak
Spustit audio