V Beňově se slavilo vítězství na Velké pardubické. Ten kůň ví, že vyhrál, říká trenérka Sacamira

10. říjen 2023 10:39

V Beňově na Přerovsku od pondělního rána oslavovali dostihového koně Sacamira, který s žokejem Janem Faltejskem vyhrál v neděli Velkou pardubickou. Na odpoledne byla objednaná kapela, koláčky a slavilo se.

Desetiletý Sacamiro porazil v Pardubicích mezinárodní koňskou i jezdeckou elitu a dokázal, že i v malém jezdeckém klubu může vyrůst velký vítěz.

Ten kůň určitě ví, že proběhl cílem první a vyhrál.
Eva Petříková, trenérka Sacamira

„Ten kůň určitě ví, že proběhl cílem první a vyhrál. Viděli jste na něm tu jeho osobnost, jak tam chodil ve stylu – já jsem vyhrál, víc si mě nevšímejte. Užívá si to stejně jako my,“ popisuje trenérka Sacamira Eva Petříková.

Po víkendovém vypětí už je vítěz Velké pardubické zase ve svém režimu. „Je v pohodě, ráno bylo hezké počasí, šel do výběhu. Běhal, prohnal všechny kamarády, aby jim ukázal, že už je zpátky a že tady tomu velí,“ dodává Petříková.

Dramatický závod prožíval také Radim Petřík, manžel Evy Petřiové a bývalý dostihový jezdec. „Byly to nervy. Když vyběhli na trávu a trošku se tam propadl, tak jsem si říkal, tak to asi už nebude na vítězství. Honza Faltejsek ale asi věděl, na čem sedí a byť nás trošku napínal, tak potom, když skočil poslední skok a rozbalil ten svůj finiš, tak už jsem věděl, že by to neměl pustit,“ popisoval své pocity Radim Petřík.

Manžel Evy Petříkové Radim s cenami za výhru ve Velké pardubické

Sacamirovi, který vítězstvím pro svou stáj vybojoval i dva miliony korun, skončila letošní sezóna, čeká ho teď čas na odpočinek. Pak se začne připravovat na příští Velkou pardubickou.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio