V Bedřichově nebylo kde parkovat. Policie odkláněla nově přijíždějící

6. leden 2019

Výlet na běžky do Jizerských hor dnes pro mnoho lyžařů skončil pár kilometrů od tratí v dlouhé koloně. Policie musela úplně uzavřít cesty do Bedřichova, všech 1500 tamních parkovacích míst bylo obsazených.

Podle nezávislého starosty Petra Holuba je to v této zimní sezóně poprvé. Návštěvu Bedřichova doporučil pro dnešek odložit.

Zejména běžkaři mířili do hor už ráno. Zhruba po desáté dopoledne ukazovala parkoviště nula míst, cedule řidiči nerespektovali a dál najížděli do obce. „Musí zasahovat městská policie a o pomoc jsme požádali státní policii. Kvůli neukázněnosti šoférů mají problémy do obce vjet autobusové linky," uvedl Petr Holub.

Lyžaře vozí do Bedřichova jedna linka z Liberce a druhá z Jablonce nad Nisou. Autobusy však mají problémy dostat se vůbec na točnu. „Ráno bylo navíc namrzlo a museli jsme sypat cesty," poznamenal starosta.

Plný Bedřichov turistů bývá podle Holuba pětkrát až desetkrát během zimní sezony. Tradičně nejvíce jich přijíždí během vánočních svátků a v době konání Jizerské padesátky. „Letos bylo o Vánocích horší počasí, lidé ale jezdili. A plno bývá vždycky před závodem," uvedl Holub. 

V pátek a sobotu se v Bedřichově konal noční běh Night Ligt Maraton. „Situaci jsme zvládli a myslím, že si to i sportovci užili, přestože pršelo. Dnes je stopa umrzlá, a i když nesvítí sluníčko, podmínky jsou ideální," řekl starosta, který předpokládá, že opouštět lidé začnou areál až po 1patnácté hodině.

autoři: David Nyč , mib | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související