Utkání Jihlavy s Duklou předcházel tradiční průvod fanoušků, i s Ježourem

4. květen 2013
Zprávy z

Fotbalisté Jihlavy jsou zatím remízovým králem Gambrinus ligy. V 26. kole hráli s pražskou Duklou nerozhodně 1:1 a byla to letos už třináctá remíza Vysočiny. Ještě před startem duelu vyšel do ulic Jihlavy tradiční průvod fanoušků.

„Je to taková, dá se říct, tradice, bohužel se na tom dneska asi podepsal hokej, protože počet lidí není úplně ideální, ale i tak by to mohlo být fajn,“ říká David Zeman, jeden z organizátorů pochodu.

Fanklub chtěl prý vyzkoušet, jak věrné fanoušky Jihlava má – právě proto, že se tou dobou hrálo utkání mistrovství světa v ledním hokeji mezi Českou republikou a Běloruskem. A navíc bylo škaredé počasí.

„Ale jak vidíte, nejvěrněji přišli, takže se ukázalo, že nějací tu pořád ještě jsou,“ usmívá se Zeman.

Z jihlavského Masarykova náměstí se nakonec na pochod vydaly tři desítky fanoušků, někteří z nich dokonce na kole.

„Já vždycky na kole, fotbal a kolo, v tom smyslu mě všichni znají. Sport a kultura, to je moje. A že bude pršet? To přece nevadí. Za posledních deset let jsem vynechal jen jeden zápas,“ vypráví pan Josef.

Kolem zatím prochází společně s ostatními fanoušky také maskot fotbalového jihlavského klubu, Ježour alias Ondra. Přál si hlavně, aby se počasí umoudřilo.

„I když na stadioně už mi to nevadí, když prší, jsem na hlavní tribuně. Pak mají bohužel diváci na staré tribuně smůlu, že za nimi nejdu. Stejné je to v zimě, když jsou závěje sněhu, to tam taky moc necestuju.“

Smutný hrdina zápasu

Možná i pochod fanoušků nakonec vyburcoval Jihlavu k dobrému výkonu – hlavně v prvním poločase, kdy se trefil Karol Karlík.

„Pořád všichni říkají, že když nevystřelíme, nedáme gól. Tak střílím,“ pokrčil s úsměvem rameny Karlík, který byl ale nakonec tak trochu smutným hrdinou utkání, když ve druhém poločase dostal druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Jen dvě minuty nato Dukla vyrovnala.

„Mohli jsme dneska bodovat naplno, mrzí nás to. Dostat zase takhle ke konci gól, to je špatné.“

Vysočina tak potřinácté v této sezoně uhrála v Gambrinus lize remízu, tentokrát s Duklou Praha 1:1.

autoři: jak , tej
Spustit audio