Ústecké profesionální boxerky Bytyqi a Sedláčková budou v prosinci bojovat o pásy mistryň světa

2. listopad 2017

21letá boxerka Fabiana Bytyqi nastoupí 2. prosince v Ústí nad Labem k největšímu zápasu své kariéry. Ve svém 12. utkání v profesionálním ringu se dosud neporažená ústecká rodačka postaví proti Christině Hernandézové. Proti Mexičance touží po životním úspěchu.

„Je to zápas o titul mistra světa, o stříbrný pás organizace WBC. To je pro mě úplně jiný level, sen, kterého jsem chtěla dosáhnout, jen jsem netušila, že to přijde tak brzy. Obětuji tomu naprosto všechno,“ prohlásila Bytyqi.

Také 23tiletou boxerku Lucii Sedláčkovou čeká 2. prosince zatím největší zápas kariéry. V Ústí nad Labem bude poprvé bojovat o titul mistryně světa a stříbrný pás organizace WBC proti Marii Lozánové z Venezuely.

Na dosavadní vrchol kariéry bude dosud neporaženou českou profesionálku připravovat místo Lukáše Konečného nový trenér Štěpán Horváth – její životní partner.

„Má to své výhody i nevýhody, ale myslím si, že dokážeme oddělit profesionální a soukromý vztah. Rok jsme spolu a měsíc jsme zasnoubeni. Nejsme typ lidí, co musí mít svatbu do roka a do dne, teď máme na práci důležitější věci, než svatbu,“ prohlásila se smíchem Sedláčková.

autor: dak
Spustit audio