Ubytování hokejistů? Kromě českého týmu bydlí téměř na stadionu i Švédsko, říká Igor Nemeček

Obě haly, ve kterých se hraje letošní mistrovství světa v ledním hokeji, praskají ve švech. I na méně atraktivních zápasech se najde minimum prázdných sedaček. Jak je s dosavadní organizací šampionátu spokojený ten, který za ni nese plnou zodpovědnost? „Mistrovství probíhá podle našich představ,“ říká šéf organizačního výboru Igor Nemeček.

První týden dělalo trochu problém počasí, na jeden den se musela uzavřít fanzóna v Košicích. „Teď se to ale zlomilo a věřím, že počasí vydrží do konce mistrovství,“ popisuje Igor Nemeček, který  má na starosti zabezpečení stadionu, zařízení, fanzóny a také ubytování hokejistů.

Trenér hokejistů Říha neskrývá důvody ke spokojenosti. „Pohoda v kabině i kvalitní fanoušci,“ říká

Miloš Říha při rozhovoru s moderátorem Janem Suchanem

Jestli máme potvrdit nějakou kvalitu, tak je jedno, na kterého soupeře narazíme. To jsou slova trenéra české hokejové reprezentace Miloše Říhy, který v rozhovoru s reportérem Janem Suchanem chválí hráče, české i slovenské fanoušky a atmosféru celého mistrovství. 

Na každém mistrovství koluje celá řada historek o bizarních požadavcích jednotlivých týmů. Bylo něco takového i letos?

„Jako organizační výbor musíme splnit základní požadavky, které jsou dané regulemi IHF, to znamená určitý počet jedno a dvojlůžkových pokojů. Ale týmy mají mnohem více hráčů a členů realizačního týmů, takže si to navyšují,“ říká.

Hokejové reprezentace jsou obecně zvyklé na čtyřhvězdičkové hotely, nejdůležitější je při tom strava, která je jiná než u běžného hotelového hosta. „Bazírujeme na tom, aby bylo dostatek,“ popisuje s tím, že za jeden a půl týdne nebylo stížností na ubytování a stravu.

Sledujte sportovní hosty na vlastní oči! Vysíláme živě každý den na dvou kamerách zde.

V Bratislavě je sedm týmů ubytovaných v okolí jednoho kilometru kolem stadionu, takže mohou jít pěšky. A podobně tomu je v Košicích. Tam jsou všechny týmy ubytované ve dvou velkých hotelech, rovněž nedaleko stadionu.

K těm, kteří si pochvalují, že to mají z hotelu kousek na trénink a na zápasy, patří i čeští hokejisté. „Kromě českého týmu se dá říci, že téměř na stadionu pobývá i Švédsko,“ uzavírá. 

autoři: Vojtěch Bidrman , prh
Spustit audio

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.