Týden skoků v Desné láká malé sportovce, aby si vyzkoušeli lyže i můstky. Byli jsme se na ně podívat

9. září 2021

Desná žije skoky na lyžích. Tamní můstky prošly nedávno velkou rekonstrukcí. Teď chtějí nadšenci z Jizerského klubu lyžařů rozšířit členskou základnu. Proto pořádají Týden skoků, aby tento sport představili těm nejmenším.

Nejmenší skokani nejprve poslouchají, co jim řekne trenér Václav Štorek, pak si nasadí přilbu, nazují lyže a mohou se vydat dolů po umělé hmotě, samozřejmě na tom nejmenším můstku.

Po dojezdu už mohli čtyřletá Zorka a stejně starý Kryštof absolvovat svůj první rozhovor v životě, ve kterém prozradili, co se jim líbilo, jaká byla přilba, a jestli budou v budoucnu skákat na lyžích.

Ti nejmenší také mohli sledovat své starší kamarády, kteří už nějaké ty závody mají za sebou. Devítiletí Filip Jirák a Martin Hruška se a pochlubili se co je na můstky přivedlo, jestli si ještě pamatují na svůj nábor a také na svůj první skok, i co je na skákání na lyžích nejvíc baví. Poslechněte si v reportáži.

Malé skokany pozorně sledoval šéf jizerského klubu z Desné Patrik Chlum, který prozradil, co vlastně budoucí závodníky při náboru čekalo i jaká je současná základ skokanů v Desné. „Obvykle míváme přibližně 20 až 25 dětí; teď jich máme 18. Právě proto se koná tato náborová akce, to ale neznamená, že rodiče nemůžou přivést své ratolesti i kdykoliv v průběhu roku,“ dodal.

Týden skoků v Desné zakončí páteční (10. září) show přímo v areálu. Diváci se budou moct podívat, jak děti skáčou, uvidí i skoky za umělého osvětlení a na závěr bude ohňostroj.

autoři: Pavel Petr , reČRoL
Spustit audio

Související