Třinečtí hokejisté vykročili za obhajobou titulu výhrou, Vítkovice nedaly ani gól

19. březen 2022

Hokejisté mistrovského Třince vstoupili úspěšně do čtvrtfinále play off. První utkání série proti Vítkovicím doma vyhráli 3:0. Ostravané ale dokázali polovinu zápasu držet s obhájci titulu krok. Dokonce v závěru první třetiny vstřelili úvodní branku. Ta ale neplatila, protože krátce předtím zazněla závěrečná siréna.

Jen pár sekund dělilo Vítkovice od prvního gólu celé série. Obránce Lukáš Kovář se ve 20. minutě dostal k puku před třineckou brankou a jeho střela skončila v síti. Ke smůle Ostravanů ale po závěrečné siréně.

„Věděl jsem, že je málo času, tak už jsem nestál na modré a sjel jsem si trošku blíž,  chtěl jsem tam dát ten puk, ale bylo to po. Určitě, když se na to dívali na videu. Ani nevím o kolik,“ říká vítkovický Lukáš Kovář.

Jeho gól byl pro Třinec varováním, jak potvrzuje útočník Ocelářů Andrej Nestrašil. „Myslím, že jsme v tu chvíli už všichni věděli, že to bylo po siréně. Samozřejmě, že je to poučení do příštích zápasů – deset vteřin do konce, místo abychom to dali k nim do pásma a dohráli tu třetinu, tak ztratíme puk ve středním pásmu a otočí se to proti nám. Měli jsme kliku, že tam bylo deset vteřin a ne dvanáct,“ vysvětluje Třinecký forward, který svým gólem otevřel skóre utkání a nasměroval Slezany k první výhře v sérii.

To Vítkovice budou muset na zakončování útočných akcí hodně zapracovat. „Musíme si kolem branky víc věřit a být tam silnější. Proti Olomouci jsme si ukázali, že umíme dávat góly a být tam silní. Podíváme se na nějaké situace a řekneme si k tomu něco, protože bez gólů vyhrát nemůžeme,“ dodává obránce Vítkovic Lukáš Kovář.

Druhý zápas čtvrtfinále play-off sehraje Třinec doma proti Vítkovicím v neděli v 18:00. Z utkání uslyšíte reportážní vstupy na Radiožurnálu Sport.

Spustit audio