Třinečtí hokejisté nabírají síly před semifinále play off

30. březen 2022

Extra dny odpočinku navíc si mohli dopřát hokejisté Třince. Obhájci titulu postoupili do semifinále už minulý týden. Zatímco nejdelší čtvrtfinálové série skončily teprve v pondělí. Oceláři tak mají mezi svými zápasy celkem devítidenní pauzu, kdy mohou načerpat sílu a vyladit taktické věci. K prvnímu utkání semifinále nastoupí Třinec tuto neděli doma proti Mladé Boleslavi.

Třinečtí hokejisté zdolali Vítkovice v nejkratší možné době. Čtvrtfinálovou sérii vyhráli 4:0 a brankář Ondřej Kacetl by byl rád, kdyby to takhle pokračovalo i nadále.

„Když to bude všechno čtyřikrát nula, tak to bude skvělé. Jsme rádi samozřejmě, protože s Vítkovicemi to byla strašně těžká série. Vítkovice fakt hrály dobře, byly urputné, nevypustily jediný souboj. Stálo nás to hodně sil a jsme rádi, že jsme to ukončili, jak nejrychleji to šlo,“ říká třinecký gólman, který zápasy navíc na udržení v tempu nepotřebuje.

Podobně to vidí i útočník Marko Daňo. „Ta série byla tak náročná, že jsme rádi za to, jak to je. Teď si trochu oddychneme a pobavíme se o věcech, na kterých je třeba zapracovat. Na Vítkovicích už pak bylo vidět, že byly unavené z předchozí série,“ popisuje slovenský forward.

Třinec v semifinále čeká Mladá Boleslav, která svou sérii proti Hradci Králové ukončila v pěti zápasech na konci minulého týdne. První semifinálový duel začne v Třinci v neděli v 17:00.

Spustit audio