Třinec prohrál druhé finálové utkání na svém ledě 1:2, v sérii se Spartou je srovnáno

20. duben 2022

Tentokrát už zázračná otočka v podání třineckých hokejistů nepřišla. Po vítězném prvním finále extraligového play off s pražskou Spartou tentokrát ve druhém domácím klání Oceláři prohráli 1:2. Byla to jejich první porážka v letošním play off a v šestém vzájemném střetnutí se Spartou v této sezoně také první prohra. Stav série je vyrovnaný na 1:1.

„První třetina jakž takž, druhá šílená. Nepamatuji, kdy jsme sehráli tak špatnou druhou třetinu – ještě když máme střídačku a můžeme se prostřídávat, tak jsme se vůbec neudrželi na puku a nedostávali jsme se do šancí. Třetí třetinu jsme se s tím snažili něco udělat, ale už bylo pozdě,“ byl hodně kritický střelec jediné třinecké branky Erik Hrňa.

Minutu a půl před koncem zápasu snižoval v přesilovce navíc při hře bez brankáře na 1:2. Ale více už Třinec nezvládl. „Viděli jsme vyrovnaný zápas, takovou šachovou partii. Určitě nás mrzí ty nevyužité přesilové hry, které jsme měli v druhé třetině. Tam by to pak Sparta musela trochu víc otevřít,“ litoval dvou nevyužitých početních výhod trenér Ocelářů Václav Varaďa.

Jedinou, tu třetí, využil Hrňa, ale v předchozích dvou hrozila spíše Sparta v oslabení.

Třinec dal ve finále zatím ve dvou utkáních pět gólů a všechny padly v posledních třetinách. „Je to pozdě, třetí třetina. Musíme hrát celý zápas. S takovým týmem, jako je Sparta, je to velice těžké,“ doplnil Erik Hrňa.

Série se teď přesouvá do pražské O2 Arény ke dvěma utkáním v pátek a v sobotu.

Spustit audio

Související