Třinec potřetí v sezoně vyhrál derby, dva góly dal ve Vítkovicích Růžička

16. únor 2021 08:00

Velmi vyrovnané bylo ocelářské derby hokejistů Vítkovic a Třince. Tři body do extraligové tabulky si připsali třinečtí Oceláři, kteří v Ostravě zvítězili 4:3. Díky těsné výhře tak Slezané ztrácejí na vedoucí Spartu už jen dva body a navíc mají zápas k dobru.

Třinec na vítkovickém ledě zvítězil díky výbornému výkonu brankáře Ondřeje Kacetla, který navíc chytil i trestné střílení vítkovického Irgla. Třinecký trenér Václav Varaďa tak mohl být po zápase s výkonem třicetiletého gólmana spokojený.

„Myslím, že to bylo vyrovnané utkání, které rozhodly detaily a samozřejmě trestné střílení, které bylo chyceno, nám také pomohlo. Za tři body jsme velmi rádi,“ uvedl Varaďa.

Ondřej Kacetl přitom začal ocelářské derby na lavičce. V bráně dostal od začátku přednost Jakub Štěpánek. Po třech inkasovaných gólech v první třetině ale trenér Václav Varaďa gólmany vyměnil, což se ukázalo jako klíčový moment zápasu. Oceláři se nepříznivého stavu 2:3 zvedli a utkání dovedli do vítězství.

Nový impuls zabral téměř okamžitě. Třinec se prosadil ve druhé třetině dvakrát během úvodních tří minut a Vítkovice to položilo.

„Máme takové hluché místo vždycky v tom zápase, ať je to někdy začátek třetiny nebo v průběhu, a vždycky nás to stojí zápas. Tam nás ta bota tlačí a víme o tom. Provází nás to celou sezónu a musíme se z toho poučit,“ uzavírá vítkovický útočník Dominik Lakatoš, který si v regionálním derby připsal gól i asistenci. Jeho výkon přesto na body do tabulky nestačil.

Spustit audio

Související