Třinec doma poprvé vyhrál, první body získala Boleslav

30. září 2011

Hokejisté mistrovského Třince se dočkali v novém ročníku Tipsport extraligy první výhry v domácím prostředí. V 6. kole porazili Slavii 4:0. Vůbec první dva body v sezóně získala Mladá Boleslav, která vyhrála v Kladně 2:1 po samostatných nájezdech. Zvítězily také Pardubice, které zdolaly České Budějovice 2:1 v prodloužení, a Liberec, který vyhrál nad Kometou Brno 2:1. Litvínov naopak podlehl Zlínu 1:2 po samostatných nájezdech.

HC Oceláři Třinec - HC Slavia Praha 4:0 (0:0, 0:0, 4:0)

Po špatném startu vyhrál úřadující mistr už podruhé v řadě. Vítězství proti Slavii si ale musel vydřít. Na úvodní branku zápasu se totiž čekalo až do 44. minuty. Gól Radka Bonka ovšem uvolnil ofenzivu Ocelářů a ti přidali do konce třetí třetiny ještě tři góly. V přesilovkách se trefili Hrabal a Marosz, závěrečnou pojistku připojil z trestného střílení Hrňa.

Branky a nahrávky: 44. Bonk (D. Květoň, P. Hořava), 47. Hrabal (Marosz, Zíb), 56. Marosz (D. Květoň, Hrabal), 59. Hrňa z trestného střílení. Rozhodčí: Minář, Polák - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 9:8, navíc Zíb 10 minut, Kohn (oba Třinec) 10 minut a do konce zápasu. Využití: 2:0. Diváci: 4006.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Mountfield České Budějovice 2:1 v prodl. (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)

Aktivitu domácích utlumil vedoucí gól Jihočechů, když se v 9. minutě prosadil Květoň. Pardubičtí se sice snažili o odpověď, naráželi ale na bezchybnou budějovickou defenzivu a výborně chytajícího Kováře. A v 53. minutě ho od modré překonal Elkins a poslal zápas do prodloužení. V něm po 16 sekundách rozhodl v přesilovce domácí Bartek.

Branky a nahrávky: 53. Elkins (Benák), 61. Bartek (Sičák) - 9. L. Květoň (Gulaš, Novák). Rozhodčí: Fraňo, Šír - Kis, M. Jindra. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 7764.

HC Verva Litvínov - PSG Zlín 1:2 po sam. náj. (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)

Výborní brankáři Volke a Horčička plus obětavá a zodpovědná obrana obou týmů – to byl důvod proč bezgólový stav vydržel až do 48. minuty, kdy se Litvínov ujal vedení. Jenomže v 53. minutě už bylo vyrovnáno. Urputná hokejová bitva pak dospěla až k samostatným nájezdům, ve kterých byli úspěšnější hosté.

Branky a nahrávky: 48. Stříteský (Trávníček) - 53. Zámorský (Čajánek, Hamrlík), Holík. Rozhodčí: Trombík, Hrubý - Rozlílek, Horinek. Vyloučení: 9:9. Využití: 1:1. Diváci: 5055.

Rytíři Kladno - BK Mladá Boleslav 1:2 po sam. náj. (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)

Do poloviny nepříliš pohledného utkání měli více ze hry domácí Rytíři. Z několika šancí ale vytěžili pouze jednobrankové vedení po gólu Dragouna, na které navíc dokázali hosté odpovědět úspěšnou střelou Balaštíka. S postupem času Kladno zvýšilo obrátky, strhnout vedení zpět na svoji stranu se mu ale už nepodařilo. O vítězi tak musely rozhodnout samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější hosté.

Branky a nahrávky: 30. Dragoun (Hovorka) - 35. Balaštík (D. Výborný), rozhodující nájezd Loskot. Rozhodčí: Homola, Kalivoda - Bejček. Charvát. Vyloučení: 5:5, navíc Dudáš (M. Boleslav) 10 min. Bez využití. Diváci: 2474.

Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Domácí měli jasnou převahu v prvních dvou třetinách, přesto od druhé minuty prohrávali, když se trefil Jakub Svoboda. Hostujícího gólmana Hoviho nevyvedla z míry ani srážka s Kicou, který za ni dostal trest na pět minut plus do konce, a finský brankář tak dál své mužstvo držel. Kapituloval až po závaru a gólu Špačka z 33. minuty.

Ve třetí třetině už byli hosté srovnatelným soupeřem, ale inkasovali z dorážky libereckého Bárty v čase 51:00. Domácí potom přečkali oslabení v samotném závěru a vyhráli nad Kometou 2:1.

Branky a nahrávky: 33. Špaček (Bulíř), 51. Bárta (Trončinský, P. Nedvěd) - 2. Jakub Svoboda (Holec, Jar. Svoboda). Rozhodčí: Šindler, Smitka - Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 3:7, navíc Kica (Liberec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 4338.

autoři: kyk , apr , ppe , ras , pka , mva
Spustit audio