Třetí prohra za sebou, tentokrát dokonce bez vstřeleného gólu. Mora nestačila na Spartu

30. září 2023 10:28

Sparta – Olomouc 4:0. To je jasný výsledek včerejšího zápasu 6. kola hokejové extraligy. Za bezbrankového stavu přitom Hanáci dvakrát trefili tyč a pak nevyužili slibný protiútok ve dvou proti jednomu.

„Těžko se mi to teď hodnotí, ale na začátku zápasu jsme podali dobrý výkon. První třetina byla na jednu, na druhou stranu. Z minima jsme mohli vytěžit maximum, kdy jsme měli tyčku a vyloženou šanci dva na jednoho. Pak jsme postupně odcházeli a sami jsme se dostali do vážných situací,“ uvedl olomoucký asistent Róbert Petrovický.

Jeho slova dokládají i čísla - za první třetinu Olomouc vyslala osm střel na branku Sparty, ve druhé části ale jen dvě. Sparta se těsně před polovinou zápasu dostala do vedení díky Horákovi, ale pádná olomoucká odpověď nepřišla.

„U nás je to o tom góle. Pomůže týmu s agresivitou a bruslením, zrychlením přihrávek. Nám to postupně ubývalo, naopak soupeři přibývalo,“ dodal Petrovický

Před poslední třetinou Olomouc prohrávala jen o dva góly, ale naděje na zdramatizování rychle utnul třetím gólem sparťan Buchtele.

Jak utkání hodnotili olomoucký útočník Pavel Musil nebo i domácí hokejisté?

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio