Trenér volejbalistů Jihostroje má zvláštní recept na úspěch. Nařizuje hráčům, aby se usmívali

23. listopad 2022 15:13

Volejbalové České Budějovice po výměně trenéra drtí jednoho soupeře za druhým. Platí to v Poháru CEV, kde po dvou hladkých výhrách nad chorvatským Osijekem Jihostroj postoupil už do osmifinále, i v extralize, kde je třetí v tabulce. Jihočeši mají na úspěch speciální recept – úsměv na tváři.

„Dobrou náladu, to je tvůj byznys, pak hraješ vždycky fantasticky,“ upozorňoval trenér Vojtěch Zach při utkání s Aerem Odolena Voda smečaře Martina Licka. Ten patřil k nejlepším hráčům na palubovce, ale podle vkusu trenéra se málo usmíval.

„Bylo to zbržděné, nervózní, je třeba, abychom na tyhle zápasy byli víc uvolnění,“ vysvětloval trenér.

Třeba jako blokař Peter Ondrovič. Ten rozdává úsměvy na všechny strany, výborně podává a také skvěle útočí. Na blokaře sbírá až nebývalé množství bodů. Ve statistikách, kde se počítají servisy, bodové bloky i útoky, je v celkovém pořadí na druhém místě. „Cítím se velmi dobře, myslím, že to je vidět,“ komentoval.

Trenér Vojtěch Zach dává za příklad hráčům svého týmu i Argentince v dresu Jihostroje Matiase Girauda. „Je takový živý, tím projevem i svým argentinským temperamentem nám pomohl,“ řekl. A proto se snaží přinutit k úsměvu na tváři i české hráče.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související