Trenér hokejistů Říha neskrývá důvody ke spokojenosti. „Pohoda v kabině i kvalitní fanoušci,“ říká

Jestli máme potvrdit nějakou kvalitu, tak je jedno, na kterého soupeře narazíme. To jsou slova trenéra české hokejové reprezentace Miloše Říhy, který v rozhovoru s reportérem Janem Suchanem chválí hráče, české i slovenské fanoušky a atmosféru celého mistrovství. 

Čeští hokejisté mají poté, co Rusko porazilo Lotyšsko, čtvrtfinále na mistrovství jisté. Ještě je ale čeká Rakousko a Švýcarsko. Co všechno udělalo na mistrovství Miloši Říhovi radost? Především přístup hokejistů k tréninku a zápasu, disciplína a pohoda v kabině.

Před mužstvo přicházíme s naprosto jedinou myšlenkou, taktikou a cílem.


Miloš Říha

„Máme mítinky s hráči každý den, kdy si zhodnotíme zápas, připravujeme se na trénink, na soupeře,“ popisuje, že hráči většinou vědí, co mají dělat a rychle reagují.

Pravidla jsou podle Říhy určená tak, že před a po tréninku nebo zápase může každý diskutovat, o čem chce. Během zápasu ale mají hlavní slovo trenéři. „Hráči spolu komunikují, a to je neskutečně důležité pro tým,“ dodává s tím, že mezi mladšími a staršími hráči rozdíly nedělá.

Sledujte sportovní hosty na vlastní oči! Vysíláme živě každý den na dvou kamerách zde.

A když přijde řeč na zápas s Rusy, tak připouští, že kvůli tomu se trochu trápil, ale na každém mistrovství nějaký ten zápas „blbec“ musí být.

Trenér si také pochvaluje atmosféru na mistrovství, Bratislava žije hokejem. „Strašně nám fandí i Slováci. Myslím si, že takový servis a takovou kvalitu jak našich, tak slovenských fanoušků, to žádné mužstvo tady nemá,“ uzavírá.

Mobilní studio Radiožurnálu v Bratislavě
autoři: Jan Suchan , prh
Spustit audio

Související