Tisíce lidí opět poběží ulicemi Českých Budějovic. Půlmaraton je už tradiční sportovní akcí

31. květen 2023 11:13

Mattoni 1/2Maraton České Budějovice bude jednou z nejvýraznějších víkendových sportovních akcí na jihu Čech. Běžci vyrazí na trať dlouhou 21,0975 kilometru v sobotu 3. června v 19 hodin z náměstí Přemysla Otakara II. Zakladatel závodu a prezident organizačního výboru Carlo Capalbo považuje České Budějovice za tradičního člena běžecké rodiny. 

„V tomto roce přivítáme mnoho evropských hvězd s projektem EuroHeroes. Ten odstartoval v roce 2018 a teď jsme velmi rádi, že po covidové pauze a problémech posledních let budeme svědky příjemného souboje mezi evropskou běžeckou špičkou,“ říká ředitel českobudějovického závodu Igor Murko.

Chování běžců se podle něj změnilo. „Podávají přihlášky na poslední chvíli, takže v tento moment stále ještě neznáme konečný počet závodníků. Je ale znát pozitivní trend. Sledujeme postupný návrat k roku 2019, ale na tu úroveň nám to možná ještě potrvá,“ popisuje.

„2800 běžců, 14 závodníků ze zahraničí. Začínáme pomalu, ale vrátíme se tam, kde jsme byli. Počasí bude dobré, publikum bude fandit, v Budějovicích je tradičně hodně diváků,“ dodává Carlo Capalbo.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související