Tereza Zimovjanová skončila na závodu Světového poháru v Karlových Varech v elitní desítce

12. září 2022 10:05

Česká triatlonistka Tereza Zimovjanová obsadila desáté místo v závodu Světového poháru v Karlových Varech a dosáhla druhého nejlepšího výsledku v seriálu. Vyhrála Francouzka Léonie Périaultová před Italkou Biancou Seregniovou a Američankou Summer Rappaportovou.

Byla jedinou Češkou na startu domácího Světového poháru triatlonistek v Karlových Varech a rozhodně se neztratila. Tereza Zimovjanová bojovala ještě v posledním kole běžecké části o svůj nejlepší výsledek v seriálu, nakonec skončila desátá. Po závodu byla ráda, že stojí na nohou.

„Je mi hrozně špatně, už se těším, až si půjdu dát něco k jídlu a napiju se. Bylo to ke konci těžký, chytaly mě křeče do stehen a jsem hodně unavená,“ vyprávěla vyčerpaná Tereza Zimovjanová a potvrdila, že trať Světového poháru v Karlových Varech je vůbec nejnáročnější ze všech závodů Světového poháru. Triatlonistky totiž musí hned sedmkrát zvládnout náročné stoupání na kole na Zámecký vrch a poté uběhnout deset kilometrů v údolí řeky Teplá.

V závěrečné běžecké části byla Tereza Zimovjanová vděčná za podporu českých fanoušků v Karlových Varech. Ti kromě ní žádné další Češce fandit nemohli. Petra Kuříková je totiž po operaci ramene, které si zranila na nedávném mistrovství Evropy v Mnichově a nejlepší česká triatlonistka posledních let Vendula Frintová oznámila konec kariéry kvůli těhotenství.

„Určitě jsem hodně vnímala, že jsem jediná Češka a nesmím to úplně pokazit. Chtěla jsem, aby se mi to povedlo, abych závodila za všechny Češky, které tady nemohly být,“ byla Tereza Zimovjanová ráda, že bylo české jméno vidět mezi nejlepší desítkou.

Závod Světového poháru vyhrála Francouzka Léonie Périaultová před Italkou Biancou Seregniovou a Američankou Summer Rappaportovou. Mezi muži triumfoval Maďar Csongor Lehmann, nejvýše ze čtveřice Čechů skončil Jan Volár na 24. příčce.

autoři: Alena Benešová , nkr
Spustit audio