Tepličtí fotbalisté v generálce potvrdili povedené léto

23. červenec 2016

Fotbalisté Teplic zakončili v Chomutově povedenou přípravu na nový ročník první ligy výhrou 3:0 nad Sokolovem. Branky vítězů dávali Potočný, Červenka a Kukec. V sestavě chyběl zraněný Fillo.

Tepličtí byli proti druholigovému soupeři hlavně v prvním poločase jednoznačně lepším týmem, po přestávce už se hra vyrovnala. "Počasí bylo ostrý a síly ubývaly. Je pravda, že od třicáté minuty tempo opadalo. Ale do té doby to byl fotbal, jaký bychom si představovali," hodnotil zápas Tomáš Vondrášek, který opět nastoupil na pravém kraji teplické obrany.

Jeho tým i v posledním přípravném duelu ukázal jinou tvář než na jaře. Pod novým koučem Šmejkalem víc drží balón a nehraje tak hektický fotbal jako pod trenérem Vavruškou. "To můžu potvrdit, cítíme se na balonu silnější a sebevědomější. Je důležité, abychom se ho nezbavovali ledabyle. Pak to i hezky vypadá, dá se na to dívat," řekl Vondrášek.

Teplice zakončily přípravu s bilancí: 4 výhry, 3 remízy, žádná porážka. Po mizerném jaru dobré výsledky potřebovaly. "Je to pozitivní, ale zároveň musíme říct, že ukázaná bude až za týden na Dukle. Přípravu makáme, abychom to tam zvládli a abychom to prodali v sezóně,"
tvrdí zadák Vondrášek.

Teplický tým může povzbudit také fakt, že během léta dostal pouze jeden gól, navíc z pokutového kopu. "Je to zásluha celého týmu, dá se na tom stavět, i když soupeři proti nám měli plno šancí. Ale, jak jsem řekl, ukázaná bude v sezóně a pokud se nám to na Dukle a v sezóně nepovede, tak celá příprava je víte kde...," dodal Vondrášek.

K utkání prvního ligového kola nastoupí Teplice příští pátek na hřišti pražské Dukly.

autor: dak
Spustit audio