Teplice přišly o náskok: Měli jsme z toho udělat hnusný zápas, zlobil se Grigar

16. duben 2016

Tepličtí fotbalisté si přidělali další starosti v boji o záchranu v první lize. Skláři ztratili další výborně rozehraný zápas. V 25. kole nejvyšší soutěže remizovali doma se Zlínem 2:2, přestože v poločase vedli o dva góly.

Skoro po půl roce se do teplické branky postavil uzdravený Tomáš Grigar. Návrat do ligového kolotoče mu ale ztráta téměř vyhraného zápasu pokazila. "Jak se vyvíjel první poločas, říkal jsem si: kluci hrajou dobře, Zlín do ničeho nepouštíme. Pak já nevím 48. minuta, hned dostaneme branku, když frajer jde od půlky sám. To jsou hrozné chyby. Deset patnáct minut jsme to měli uhrát, pak to třeba otevřou. A je to naopak...," nechápal Grigar teplický kolaps ve druhém poločase.

Jeho tým vedl o dva góly a přesto v situaci, kdy potřeboval nutně vítězství, naivně se hnal za dalšími góly. "Furt jsme hráli dopředu. Honíme se dopředu, chceme dát třetí čtvrtý pátý gól. Zbytečný. Měli jsme zápas udělat pro diváka hnusný, ale udělat body, které jsme potřebovali. Oni měli tři střely na bránu a dali dva góly. Mohli jsme udělat velký krok k záchraně, bohužel jsme to prokaučovali ve druhém poločase," zlobil se po zápase teplický gólman Grigar.

Naopak spokojený byl zlínský trenér Bohumil Páník. Ten přiznal, že zisk jednoho bodu byl pro jeho mužstvo na Stínadlech maximem. "První půli jsme podali bázlivý výkon. Ve druhé se ukázalo, že mužstvo je schopné hrát brejkovým způsobem. První poločas na ručník, pak jsme se zvedli. Závěr jsme hráli na tři stopery a nějak si to pohlídali," těšilo ho.

V tabulce se Teplice udržely na desátém místě, v dalším kole se představí na hřišti pražské Slavie.

autor: dak
Spustit audio